reseptiin Appelsiini-maustekakku
3 kpl | kananmunaa |
2,5 dl | vaaleaa ruokosokeria |
2 tl | Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa |
1 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
1 dl | perunajauhoja |
2 tl | kanelia |
1 tl | neilikkaa |
1 tl | kardemumma |
1 tl | inkivääriä |
1 kpl | appelsiinia , mehu |
2 ps | Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea |
5 dl | kevytmaitoa |
3,5 dl | vispikermaa |
1 kpl | appelsiinia , kuori raastettuna |
Dr. Oetker Earthy Luomu Koristerakeita | |
1 kpl | appelsiinia , kuori raastettuna |
1 pkt | Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls -koristehelmiä |
Kuumenna uuni 180 asteeseen ja vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljatahna vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, perunajauhot sekä mausteet. Siivilöi jauhot munasokerivaahtoon ja lisää yhden appelsiinin mehu. Kääntele tasaiseksi, kaada vuokaan ja paista keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Irrota jäähtynyt kakku veitsen avulla ja poista leivinpaperi. Leikkaa kolmeen osaan isolla, sahalaitaisella leipäveitsellä.
Vatkaa moussejauhe maidon sekaan, noin 3 minuuttia. Vatkaa kerma erillisessä astiassa vaahdoksi ja kääntele vaniljamoussen joukkoon. Mausta raastetulla appelsiininkuorella.
Aseta alin kakkupohja tarjoilulautaselle ja ympäröi kakkumuovilla sekä irtopohjavuoan reunalla. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Aseta päälle keskimmäinen kakkupohja ja levitä päälle seuraava 1/3 täytteestä. Asettele viimeinen pohja päälle leikkauspinta alaspäin. Laita loput täytteestä pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota kakun päälle. Anna kakun tekeytyä pari tuntia jääkaapissa, jonka jälkeen poista reunat ja kakkumuovi. Koristele Earthy-koristerakeilla, appelsiininkuoriraasteella ja koristehelmillä.
Kakkupohjan ja täytteen voi hyvin valmistaa jo päivää ennen tarjoilua. Kakun täytteeksi voi laittaa halutessaan myös hilloa tai marmeladia, kuten appelsiinimarmeladia. Levitä ensin hillo kakkupohjan päälle ja sitten vaniljamousse.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
2144kJ 512kcal |
875kJ 209kcal |
Rasva | 18.88g | 7.70g |
Hiilihydraatit | 56.27g | 22.97g |
Proteiini | 6.81g | 2.78g |