Flag

Appelsiinikakku

about 20 annosta
Helppo
60 minuuttia
Yksinkertaisen kaunis appelsiinikakku on maultaan raikas ja myös helppo valmistaa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
6 kplkananmunaa
3 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 kplappelsiinia
Kostutus
Dr. Oetker Vaniljasokeria
vesi
Täyte
3 dlvispikermaa osa säästetään kuorrutusta varten
200 gappelsiinituorejuustoa
Kuorrutus
2 psDr. Oetker Vaniljakakkumoussea
4 dlmaitoa
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
1

Esivalmistelut

Voitele irtopohjakakkuvuoka voilla ja korppujauhota se. Vaihtoehtoisesti voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta appelsiinin oranssi kuori hienoksi raasteeksi. Säästä kuoreton appelsiini kakun kostuttamiseen.

2

Taikina

Vaahdota sokeri ja munat ilmavaksi vaahdoksi. Vaahto on valmis, kun siihen piirretty kuvio pysyy vaahdon pinnalla hetken. Sekoita keskenään kuivat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun, kakku on valmis.

Positie rooster: Keskitasolla

Paistoaika: about 30 Minutes

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Kiertoilmauunin lämpötila: 160 °C

3

Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Purista appelsiinista mehu ja lisää vettä niin, että saat yhteensä 2 ½ dl kostuketta. Mausta vaniljasokerilla riittävän makeaksi. Kostuta kakku. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi ja lisää siihen 2/3 vatkatusta kermasta. Mausta tarvittaessa sokerilla. Täytä kakku tuorejuusto- kermavaahtoseoksella.

4

Vaahdota kakkumousse. Sekoita loput kermavaahdosta kakkumousseen ja levitä seos kakun päälle ja reunoille. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa. Koristele hopeahelmillä juuri ennen tarjoilua.