Flag

Appelsiinimaustekakku

about 12 - 16 annosta
Helppo
75 minuuttia
Mausteinen appelsiinikakku maistuu kahvin tai glögin seurana. Koristele kakku kauniiksi piparkakuilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
200 gpehmeää voita
2,5 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
4 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlinkivääriä
1 tlkanelia
0,5 tlneilikkaa
0,25 tlmaustepippuria
1 psDr. Oetker Korintteja
1 rsDr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja
1 psDr. Oetker Mantelirouhetta
1 psDr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
Koristelu
1 psDr. Oetker Mantelilastuja
tomusokeria
about 10 kplpiparkakkutalon päätypaloja
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Korintteja
Picture - Dr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja
Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Tummasuklaanapit leivontaan
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
1

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 160° C tasalämmölle. Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

2

Appelsiinikakku

Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa jokaisen munan jälkeen noin 1-2 minuuttia, jotta taikinasta tulee kuohkea. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään ja lisää muutamassa osassa taikinaan. Kääntele joukkoon korintit, appelsiininkuoripalat, mantelirouhe ja suklaarakeet. Kaada taikina kakkuvuokaan. Ripottele päälle mantelilastut. Paista uunin alatasolla 50-60 minuuttia.

3

Koristelu

Picture - appelsiinikakku_piparit.jpg

Anna kakun jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois vuoasta. Anna sitten jäähtyä kokonaan leivontaritilällä. Koristele tomusokerilla. Voit halutessasi koristella kakun reunat piparkakkutalon päätypaloilla. Koristele piparit sokerikuorrutteella ja anna kuorrutteen kovettua. Asettele kakku tarjoilulautaselle ja liimaa piparipalat yhteen pursottamalla sokerikuorrutetta palojen reunoihin.