reseptiin Banaanileipä
2 kpl | banaania (erittäin kypsiä) |
80 g | pehmeää voita |
1 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
suolaa (ripaus) | |
2 ⅓ dl | sokeria |
1 kpl | kananmuna (huoneenlämpöinen) |
1 tl | Dr. Oetker Vanilja-aromia |
n. 3 dl | vehnäjauhoja |
Kuumenna uuni 170 ° C asteeseen (kiertoilmauuni 150 ° C).
Voitele kakkuvuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä.
Muussaa banaanit suureen kulhoon ja sekoita voisula joukkoon. Sekoita leivinjauhe, suola, sokeri, kananmuna ja vanilja-aromi puukauhalla banaani-voiseokseen.
Lisää lopuksi jauhot sekaan ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi banaanileipätaikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti (laita leipä heti uuniin, koska leivinjauhe alkaa toimia nopeasti).
Kokeile tikulla kypsyys. Jos tikku on puhdas kokeilun jälkeen, leipä on kypsä. Anna banaanileivän jäähtyä ennen tarjoilua.
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
939kJ 256kcal |
1187kJ 323kcal |
Rasva | 7.3g | 9.2g |
Hiilihydraatit | 38g | 48g |
Proteiini | 3g | 3.8g |