Flag

Black forest -joulukakku eli kirsikkainen suklaakuivakakku

about 12 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Etsitkö uudenlaista kuivakakkua jouluun? Tässä suklaakakkureseptissä perinteinen joulukakku höystetään suklaahipuilla ja kirsikoilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
200 gpehmeää voita
2,5 dlfariinisokeria
3 kplkananmunaa huoneenlämpöisenä
2 tlDr. Oetker Rommiaromia
50 gDr. Oetker Chocolate chips dark tai maitosuklaa
1 rsDr. Oetker Punaisia Kirsikoita paloiteltuna
1 dlDr. Oetker Mantelirouhetta
3 dlvehnäjauhoja
3 rklkaakaojauhetta
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 tlpiparimaustetta
Kostutus
6 rklvesi
2 rklsokeria
2 tlDr. Oetker Rommiaromia
Kuorrutus ja koristelu
100 gDr. Oetker Chocolate chips dark
50 gDr. Oetker Chocolate chips milk

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
Picture - Dr. Oetker Punaisia Kirsikoita paloiteltuna
Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
1

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää rommiaromi.

2

Sekoita suklaa, mantelit, kirsikat, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet huolellisesti sekaisin. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina pinnoitettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 23 cm.)

3

Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Älä paista liikaa, ettei kakusta tule kuiva. Anna hetken ajan jäähtyä vuoassa

4

Tee kostutusliemi vedestä ja sokerista. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Mausta rommiaromilla. Tee kakkuun reikiä cocktaitikulla. Valuta kostustusliemi lämpimään kakkuun. Anna jäähtyä kokonaan.

5

Sulata tummasuklaarakeet. Levitä sulatettu suklaa kakun pinnalle ja anna valua myös osittain sivuille. Koristele suklaahipuilla ja halutessasi tuoreilla kirsikoilla.