Flag

Créme Brûlée

3 annosta
Keskitasoinen
120 minuuttia
Nimensä mukaisesti kermainen paahtovanukas, jonka pinnalla paahdettua sokeria. Helppo klassikkojälkiruoka. Sopii moneen ateriakokonaisuuteen.
Logo Image
Vinkit
Resepti on helppo, mutta aikaa vievä. Voit tehdä jälkiruoat edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Paahda sokeri pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Tarvitset
3 kplkananmunan keltuaista
0,75 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
1 dlmaitoa
0,5 tlDr. Oetker Vaniljasokeria tai 1 kpl Dr. Oetker Vaniljatanko

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria tai 1 kpl Dr. Oetker Vaniljatanko
1

Vaahdota keltuaiset ja sokeri.

2

Kiehauta kasarissa kuohukerma ja maito. Raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon sisus tai lisää vaniljasokeri.

3

Kaada kerma-maitoseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa uunin kestäviin vuokiin tai kahvikuppeihin.

4

Kypsennä ensin 120 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia ja jatka kypsennystä 100 asteessa kunnes vanukkaat ovat kohtuullisen hyytyneitä. Aikaa kypsymiseen kuluu yhteensä 1-1,5 tuntia

5

Nosta jääkaappiin jäähtymään. Vanukkaan jähmettyvät myös jäähtymisen aikana.

6

Ripottele jäähtyneiden vanukkaiden pinnalle hieman sokeria ja paahda kuumassa uunissa grillivastuksen alla tai kaasupolttimella, kunnes sokeri sulaa ja pinta karamellisoituu.

Vinkit

  • Resepti on helppo, mutta aikaa vievä. Voit tehdä jälkiruoat edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Paahda sokeri pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua.