Dinosaurustäytekakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Mehevä porkkanakakku saa hauskaksi koristeekseen vihreästä sokerimassasta muotoillun dinosauruksen. Tämä kakku on lastenjuhlien hitti!

10 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Dinosaurustäytekakku

Porkkanakakkupohja:

200 g porkkanaraastetta (karkeaksi raastettu)
2,8 dl fariinisokeria
50 g vaaleaa siirappia
2 kpl kananmunaa (2 isoa kananmunaa)
150 g voita
120 g vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
suolaa
80 g saksanpähkinöitä

Tuorejuustokreemi:

400 g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
150 g voita (huoneenlämpöistä)
3,5 dl tomusokeria
2 kpl sitruunaa (mehu ja kuori)

Koristelu:

200 g voita (huoneenlämpöistä)
2,5 dl tomusokeria
1 kpl sitruunaa
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
400 g Dr. Oetker Vihreä sokerimassa
20 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa

Valmistus

Valmistus:

1

Porkkanakakkupohja

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
 
2. Paahda saksanpähkinät kullanruskeiksi pannulla. Anna pähkinöiden jäähtyä ja hienonna ne karkeaksi rouheeksi.
 
3. Vatkaa fariinisokeri, vaalea siirappi ja kananmunat vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja siirrä sivuun. Sekoita vehnäjauhot, kaneli, inkivääri, leivinjauhe ja suola ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele seos hyvin sekaisin, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Kääntele voisula joukkoon pienissä erissä, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää porkkanaraaste ja saksanpähkinärouhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
 
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista porkkanakakkua noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla tai vastaavalla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa vähintään 4 tuntia, kunnes se on täysin kylmä.
 
5. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta kiertämällä reunan ympäri terävällä veitsellä. Leikkaa porkkanakakku kahteen osaan sahalaitaisella veitsellä.

2

Tuorejuustokreemi

1. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää sitruunankuori ja 4 rkl sitruunamehua ja sekoita tuorejuustoseos hyvin.

2. Aseta kakkupohjan alapuoli tarjoiluvadille ja laita sen ympärille kakkurengas, jonka sisäpuolella on reunakalvo (tai tuorekelmu). Levitä päälle puolet tuorejuustokreemistä. Aseta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle loput kreemistä.
Pidä kakkua pakastimessa tunnin ajan tai anna sen hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. 

3

Koristelu

1. Vatkaa voi täysin vaaleaksi ja kuohkeaksi noin 10 minuutin ajan. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes massa on tasaista. Lisää voikreemiin lopuksi sitruunamehu, sitruunankuori ja vihreä geeliväri ja sekoita massa tasaiseksi.
 
2. Levitä voikreemiä tasainen kerros porkkanakakun päälle.
 
3. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi käyttämällä apuna hieman maissitärkkelystä tai tomusokeria. Paina lehdet lehtimuotilla (tai muotoile itse) ja aseta ne kakun reunalle. Tee jäljelle jääneestä sokerimassasta ensin dinosauruksen vartalo (säästä pieni määrä sokerimassaa dinosauruksen jaloiksi). Aloita pyörittämällä sokerimassasta soikea pallo ja venytä sen molempia päitä niin, että niihin muodostuu häntä toiseen päähän ja kaula/pää toiseen päähän. Pyöritä lopusta vihreästä sokerimassasta tanko, jaa se neljään osaan ja kiinnitä osat dinosauruksen vartalon alle jaloiksi. Tee pienestä määrästä valkoista sokerimassaa pieniä nystyjä dinosauruksen vartaloon. Aseta dinosaurus kakun keskelle.

Reseptin ravintosisältö Dinosaurustäytekakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 153258 kJ
36605 kcal
1645 kJ
393 kcal
Rasva 493.54 g 5.30 g
Hiilihydraatit 7,886.87 g 84.70 g
Proteiini 5.90 g 0.06 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei