reseptiin Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella
1,5 dl | vettä |
60 g | voita |
1 rkl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
1,25 dl | vehnäjauhoja (80g) |
2 kpl | kananmunaa sekoitettuna kevyesti |
2 tl | Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria |
2 rkl | sokeria |
3 rkl | maissitärkkelystä |
2 dl | täysmaitoa |
2 kpl | kananmunan keltuaista |
200 g | tummaa suklaata |
3 kpl | Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä |
125 g | pakastettuja vadelmia |
0,5 dl | vesi |
70 g | valkosuklaata rouhittuna |
0,5 tl | Dr. Oetker Punaista geeliväriä |
pihakäenkaalia tai syötäviä kukkia | |
10 - 15 kpl | vadelmia |
Tarvitset ohjetta varten seuraavat välineet: kolme pursotinpussia, kakkumuovia, sahalaitainen muovikaavin, 15 mm tähtitylla, täytetylla, sähkövatkain, sauvasekoitin ja sokerilämpömittari.
Kuumenna uuni 200°C asteeseen tasalämmölle. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa vesi, voi, sokeri ja suola kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää jauhot samalla voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu kiinteämpi pallo. Laita sitten kattila takaisin liedelle 1 minuutiksi samalla puulusikalla sekoittaen. Taikina on valmista, kun se on kiinteää ja se irtoaa kattilan reunoilta.
Siirrä taikina toiseen kulhoon ja anna sen jäähtyä hetki. Riko sillä aikaa kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne. Kun taikina on hieman jäähtynyt, lisää munat vähitellen mukaan samalla voimakkaasti vatkaten. Voit vatkata munat joukkoon käsin, sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Valmis taikina on koostumukseltaan tahmeaa.
Laita taikina pursotuspussiin, jossa on halkaisijaltaan 1,5 cm aukko ja aukon suussa tähtitylla. Pursota leivinpaperin päälle noin 10 cm pituisia tankoja. Paista uunin keskitasolla 20-22 minuuttia, kunnes ne saavat vaaleanruskean värin. On tärkeää, että paistamisen aikana uunin ovea ei avata! Muuten leivokset lässähtävät. Anna tankojen jäähtyä ennen täyttämistä.
Sekoita vaniljasokeri, sokeri ja maissitärkkelys yhteen. Lisää 1/2 dl maitoa sekä keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kaada sitten loput 1,5 dl maitoa kattilaan ja lämmitä se kiehumispisteeseen asti. Lisää joukkoon muna-sokeriseos samalla sekoittaen. Kuumenna kastiketta kunnes se pulpahtelee ja seos paksunee. Muista sekoittaa koko ajan pohjaa myöten. Laita valmis kastike pursotinpussiin ilman tyllaa ja laita pakastimeen 15-20 minuutiksi.
Laita rouhittu tummasuklaa muovikulhoon, joka kestää mikroa. Kuumenna suklaa mikrossa 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita välissä. Kun suklaa alkaa sulamaan, kuumenna 5 sekuntia kerrallaan kunnes suklaan lämpötila on 31-32°C astetta.
Levitä ohut kerros suklaata noin 40-50 cm pitkän kakkumuovin päälle. Ota muovikaavin ja vedä muovialustaa pitkin päästä päähän. Kierrä muovia spiraalin muotoon ja pidä muodossa kunnes suklaa jähmettyy hieman. Laita pakastimeen hetkeksi. Irroita sitten suklaakoristeet kakkumuovista ja käytä koristeluun.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta vadelmat ja vesi kattilassa ja siivilöi mehu toiseen kulhoon. Liuota liivatelehdet kuumaan vadelmamehuun. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja raada kapean ja korkean astian pohjalle. Kaada päälle kuuma vadelmaseos. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää geeliväriä saadaksesi voimakkaamman pinkin värin.
Kaada kiille varovasti kulhoon tai lautaselle, johon voit dipata täytetyt eclair-leivokset. Anna kiilteen jäähtyä 35°C asteeseen sillä aikaa kun täytät tangot vaniljatäytteellä.
Ota vaniljakreemi pois kylmästä ja leikkaa pussin päähän reikä. Laita pussi toisen pursotinpussin sisään, jossa on kapea täytetylla. Pursota täyte jäähtyneisiin tuulihattutankoihin työntämällä täytetylla varovasti toisesta päästä sisään.
Kostuta sitten tanko kiilteessä ja anna kiilteen asettua paikoilleen. Koristele eclair-leivokset suklaakierteillä, vadelmapaloilla sekä pihakäenkaalilla tai kukilla.
Vinkki! Voit tehdä täytteen nopeammin Dr. Oetker Vaniljakreemistä. Vaahdota 1/2 pussia (50 g) vaniljakreemijauhetta ja 3 dl maitoa.
Jos tuulihatut jäävät raaoiksi, ne lässähtävät. Voit paistamisen jälkeen tarkastaa kypsyyden leikkaamalla yhdestä tangosta pienen palan.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1072
kJ
256 kcal |
1231
kJ
294 kcal |
Rasva | 12.35 g | 14.20 g |
Hiilihydraatit | 19.15 g | 22.01 g |
Proteiini | 4.14 g | 4.76 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei