EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Ranskalaiset eclairit eli pitkulaiset tuulihatut täytetään vaniljakreemillä ja päällystetään vadelmakiilteellä.

about 12 - 15 kappaletta

Vaikeustaso 3 75 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Tuulihattutaikina:

1,5 dl vettä
60 g voita
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
1,25 dl vehnäjauhoja (80g)
2 kpl kananmunaa sekoitettuna kevyesti

Vaniljakreemi:

2 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
2 rkl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
2 dl täysmaitoa
2 kpl kananmunan keltuaista

Suklaakoristeet:

200 g tummaa suklaata

Kiille:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
125 g pakastettuja vadelmia
0,5 dl vesi
70 g valkosuklaata rouhittuna
0,5 tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä

Koristeluun:

pihakäenkaalia tai syötäviä kukkia
10 - 15 kpl vadelmia

Valmistus

Valmistus:

Tarvikkeet

Tarvitset ohjetta varten seuraavat välineet: kolme pursotinpussia, kakkumuovia, sahalaitainen muovikaavin, 15 mm tähtitylla, täytetylla, sähkövatkain, sauvasekoitin ja sokerilämpömittari.

1

Tuulihattutaikina

Kuumenna uuni 200°C asteeseen tasalämmölle. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa vesi, voi, sokeri ja suola kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää jauhot samalla voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikinasta muodostuu kiinteämpi pallo. Laita sitten kattila takaisin liedelle 1 minuutiksi samalla puulusikalla sekoittaen. Taikina on valmista, kun se on kiinteää ja se irtoaa kattilan reunoilta.

Siirrä taikina toiseen kulhoon ja anna sen jäähtyä hetki. Riko sillä aikaa kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne. Kun taikina on hieman jäähtynyt, lisää munat vähitellen mukaan samalla voimakkaasti vatkaten. Voit vatkata munat joukkoon käsin, sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Valmis taikina on koostumukseltaan tahmeaa.

Laita taikina pursotuspussiin, jossa on halkaisijaltaan 1,5 cm aukko ja aukon suussa tähtitylla. Pursota leivinpaperin päälle noin 10 cm pituisia tankoja. Paista uunin keskitasolla 20-22 minuuttia, kunnes ne saavat vaaleanruskean värin. On tärkeää, että paistamisen aikana uunin ovea ei avata! Muuten leivokset lässähtävät. Anna tankojen jäähtyä ennen täyttämistä.

2

Vaniljakreemi

Sekoita vaniljasokeri, sokeri ja maissitärkkelys yhteen. Lisää 1/2 dl maitoa sekä keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Kaada sitten loput 1,5 dl maitoa kattilaan ja lämmitä se kiehumispisteeseen asti. Lisää joukkoon muna-sokeriseos samalla sekoittaen. Kuumenna kastiketta kunnes se pulpahtelee ja seos paksunee. Muista sekoittaa koko ajan pohjaa myöten. Laita valmis kastike pursotinpussiin ilman tyllaa ja laita pakastimeen 15-20 minuutiksi.

3

Suklaakoristeet

Laita rouhittu tummasuklaa muovikulhoon, joka kestää mikroa. Kuumenna suklaa mikrossa 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita välissä. Kun suklaa alkaa sulamaan, kuumenna 5 sekuntia kerrallaan kunnes suklaan lämpötila on 31-32°C astetta.

Levitä ohut kerros suklaata noin 40-50 cm pitkän kakkumuovin päälle. Ota muovikaavin ja vedä muovialustaa pitkin päästä päähän. Kierrä muovia spiraalin muotoon ja pidä muodossa kunnes suklaa jähmettyy hieman. Laita pakastimeen hetkeksi. Irroita sitten suklaakoristeet kakkumuovista ja käytä koristeluun.

4

Kiille

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kiehauta vadelmat ja vesi kattilassa ja siivilöi mehu toiseen kulhoon. Liuota liivatelehdet kuumaan vadelmamehuun. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja raada kapean ja korkean astian pohjalle. Kaada päälle kuuma vadelmaseos. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää geeliväriä saadaksesi voimakkaamman pinkin värin.

Kaada kiille varovasti kulhoon tai lautaselle, johon voit dipata täytetyt eclair-leivokset. Anna kiilteen jäähtyä 35°C asteeseen sillä aikaa kun täytät tangot vaniljatäytteellä.

Kokoaminen

Ota vaniljakreemi pois kylmästä ja leikkaa pussin päähän reikä. Laita pussi toisen pursotinpussin sisään, jossa on kapea täytetylla. Pursota täyte jäähtyneisiin tuulihattutankoihin työntämällä täytetylla varovasti toisesta päästä sisään.

Kostuta sitten tanko kiilteessä ja anna kiilteen asettua paikoilleen. Koristele eclair-leivokset suklaakierteillä, vadelmapaloilla sekä pihakäenkaalilla tai kukilla.

Vinkki! Voit tehdä täytteen nopeammin Dr. Oetker Vaniljakreemistä. Vaahdota 1/2 pussia (50 g) vaniljakreemijauhetta ja 3 dl maitoa.

Jos tuulihatut jäävät raaoiksi, ne lässähtävät. Voit paistamisen jälkeen tarkastaa kypsyyden leikkaamalla yhdestä tangosta pienen palan.

Reseptin ravintosisältö Eclair-leivokset vaniljatäytteellä ja vadelmakuorrutuksella

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1072 kJ
256 kcal
1231 kJ
294 kcal
Rasva 12.35 g 14.20 g
Hiilihydraatit 19.15 g 22.01 g
Proteiini 4.14 g 4.76 g