Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Eläinmuffinit

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Helpot eläinmuffinit sokerimassakuorrutteella. Katso reseptistä vinkit kuvassa näkyvien eläinten koristeluun.

noin 12 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Eläinmuffinit

Eläinkoristeet:

250 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa tai Vihreää sokerimassaa krokodiiliin ja käärmeeseen
Dr. Oetker Geelivärejä
kaakaojauhetta
tomusokeria
1 pkt Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta

Muffinitaikina:

2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
2 kpl kananmunaa
1 dl maitoa
1,5 dl rypsiöljyä
1 rkl kaakaojauhetta

Valmistus

Valmistus:

Esivalmistelut

Valmista sokerimassasta eläinten päät edellisenä päivänä. Värjää sokerimassa haluamallasi värillä ja muotoile päät. Tarvitset noin 15-20 g sokerimassaa per pää. Anna kuivua yön yli. Katso alta vinkit erilaisten eläinten koristeluun ja reseptin lopusta muffinitaikinan ohje. 

Apina

Värjää valkoinen sokerimassa siivilöidyllä kaakaojauheella vaaleanruskeaksi ja tummanruskeaksi. Kauli tummanruskea sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä  ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. 

Kauli vaaleanruskea sokerimassa ohueksi ja leikkaa se pyöreällä muotilla tai lasilla (Ø n. 2,5 cm) ja kiinnitä sokerikuorrutteen avulla tummanruskean pohjan päälle. Tee veitsellä pieni lovi vaaleanruskean ympyrän alaosaan. Muotoile korvia varten vaaleanruskeasta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa ja litistä. Liimaa sokerikuorrutteella kiinni.

Karhu

Värjää valkoinen sokerimassa siivilöidyllä kaakaojauheella vaaleanruskeaksi ja tummanruskeaksi. Kauli tummanruskea sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten tummanruskeasta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa, litistä pallot ja liimaa paikoilleen.

Kauli vaaleanruskea sokerimassa ohueksi ja leikkaa se pyöreällä muotilla tai lasilla (Ø n. 2,5 cm) ja kiinnitä sokerikuorrutteen avulla tummanruskean pohjan päälle. Muotoile korvia varten vaaleanruskeasta sokerimassasta kaksi pienempää palloa ja litistä. Kiinnitä korvien päälle. Tee veitsellä tai tikulla suu. Värjää nenää varten pieni määrä valkoista sokerimassaa mustalla geelivärillä. Muotoile pieneksi palloksi ja kiinnitä sokerikuorrutteella. 

Norsu

Värjää valkoinen sokerimassa mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli harmaa sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä  ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten harmaasta sokerimassasta kaksi hasselpähkinän kokoista palloa ja litistä. Aseta korvat ympyrän alle. Muotoile kärsä ja liimaa se sokerikuorrutteella ympyrän keskelle. Muotoile veitsen avulla muutama lovi kärsään. 

Kirahvi

Värjää noin kaksi kolmasosaa valkoisesta sokerimassasta keltaisella geelivärillä ja lisää tarvittaessa siivilöityä tomusokeria. Värjää loppuosa sokerimassasta ruskeaksi kaakaojauheella.

Kauli keltainen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä  ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile  korvia ja sarvia varten herneenkokoiset palat keltaisesta sokerimassasta. Muotoile sarvista pitkulaiset. Litistä korvia ja taita reunoja hieman ylös. Liimaa korvat ja sarvet kiinni. Kauli ruskea sokerimassa ja leikkaa suikaleita raitoja varten. Ota kuonoa varten ruskeasta sokerimassasta hasselpähkinän kokoinen pala ja kiinnitä päähän raitojen kanssa sokerikuorrutteen avulla. Muotoile sieraimet ja suu tikun avulla.

Koala

Värjää valkoinen sokerimassa mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli harmaa sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten harmaasta sokerimassasta kaksi hasselpähkinän kokoista palloa ja litistä. Liimaa kiinni. Värjää nenää varten herneenkokoinen pallo mustalla geelivärillä ja kiinnitä se keskelle sokerikuorrutteen avulla. 

Krokodiili

Kauli vihreä sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) kaksi palaa per pää ja laita levinpaperiarkille. Leikkaa toisesta palasta molempia sivuja pois pyöreän muotin avulla. Kiinnitä sokerikuorrutteen avulla toisen pyöreän pohjan päälle.  Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile sieraimet ja suomut päähän tikun avulla.

Leijona

Värjää noin puolet sokerimassasta keltaisella geelivärillä ja toinen puolisko oranssilla geelivärillä. Värjää myös pieni osa sokerimassasta mustalla geelivärillä. Lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli oranssi sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä  ja laita levinpaperiarkille.  Kauli keltainen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 3,5 cm) ympyröitä  ja laita levinpaperiarkille. Liimaa keltainen ympyrä oranssin ympyrän päälle. Muotoile tikun avulla oranssiin osaan harja vetämällä viivoja. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. 

Muotoile korvat herneenkokoisista palloista, litistä ja liimaa paikoilleen. Muotoile mustasta sokerimassasta nenä ja suu. 

Virtahepo

Värjää valkoinen sokerimassa harmaaksi mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli valkoinen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvat harmaasta sokerimassasta. Ota kaksi herneen kokoista palloa, litistä kapeaksi ja käännä reunoja. Ota nenää varten hasselpähkinän kokoinen pallo ja muotoile soikea kuono. Liimaa paikoilleen. Muotoile tikulla sieraimet.

Panda

Värjää noin kolmasosa valkoisesta  sokerimassasta mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli valkoinen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Leikkaa mustasta sokerimassasta kaksi hasselpähkinän kokoista palaa ja liimaa sokerisilmät niihin ja kiinnitä valkoiseen pohjaan. Muotoile korvia varten mustasta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa ja litistä. Liimaa kiinni. Värjää nenää varten mustasta sokerimassasta herneenkokoinen kolmio ja kiinnitä se keskelle sokerikuorrutteen avulla.

Käärme

Kauli vihreä sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) kaksi palaa per pää ja laita levinpaperiarkille. Leikkaa toisesta palasta molempia sivuja käärmeen päätä varten. Kiinnitä sokerikuorrutteen avulla toisen pyöreän pohjan päälle.  Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. Muotoile tikun avulla pisteitä päähän. Värjää pieni määrä valkoista sokerimassaa punaisella geelivärillä vaaleanpunaiseksi. Rullaa kieleksi ja liimaa päähän kiinni. 

Tiikeri

Värjää noin puolet sokerimassa keltaisella geelivärillä, oranssilla geelivärillä ja pieni osa mustalla geelivärillä. Lisää tarvittaessa vähän siivilöityä tomusokeria. Kauli oranssi sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä  ja laita levinpaperiarkille. Kauli keltainen sokerimassa ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 2 cm) ympyröitä. Liimaa keltainen ympyrä oranssin ympyrän päälle. Liimaa sokerisilmät valkoisen sokerikuorrutteen avulla. 

Muotoile korvat herneenkokoisista palloista, litistä, kohota reunoja ja liimaa paikoilleen. Painele kuonoon tikulla pisteitä ja suu. Kauli musta sokerimassa ja leikkaa ohuita viipaleita raitoja varten. Liimaa raidat kiinni päähän. 

Seepra

Värjää noin kolmasosa valkoisesta  sokerimassasta mustalla geelivärillä ja lisää tarvittaessa pieni määrä siivilöityä tomusokeria. Kauli valkoinen sokerimassa leikatun pakastepussin alla ja leikkaa pyöreällä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 5,5 cm) ympyröitä ja laita levinpaperiarkille. Liimaa sokerisilmät sokerikuorrutteen avulla. Muotoile korvia varten valkoisesta sokerimassasta kaksi herneen kokoista palloa, litistä ja muotoile kolo puikolla. Liimaa korvat paikoilleen. Muotoile harjaa varten mustasta sokerimassasta noin herneen kokoinen pala, litistä ja leikkaa harjan malliin. Liimaa kiinni.

Leikkaa mustasta sokerimassasta kuonoa varten hasselpähkinän kokoinen pala. Litistä hieman ja liimaa paikoilleen. Kauli musta sokerimassa ja leikkaa ohuita viipaleita raitoja varten. Liimaa kiinni.

1

Valmistelut

Laita paperiset muffinivuoat muffinipeltiin. Kuumenna uuni 180 asteeseen. 

2

Muffinitaikina

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää loput ainesosat, paitsi kaakaojauhe. Sekoita vatkaimella tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Jaa taikina puoliksi. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe. Laita ensin 1-2 tl vaaleaa taikinaa muffinivuoan pohjalle. Levitä päälle 1-2 tl tummaa taikinaa. Täytä vuoat vuorotellen vaalealla ja tummalla taikinalla.

Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Ota muffinit pois vuoista ja anna jäähtyä leivontaritilällä. 

3

Koristelu

Kiinnitä kuivuneet sokerimassakoristeet muffinien päälle sokerikuorrutteen avulla.

Reseptin ravintosisältö Eläinmuffinit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1390 kJ
332 kcal
1851 kJ
442 kcal
Rasva 13.28 g 17.70 g
Hiilihydraatit 40.27 g 53.69 g
Proteiini 2.55 g 3.40 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei