reseptiin Flamingo-kakku
pkt | Dr. Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa |
pala | Dr. Oetker Mustaa Sokerimassaa |
Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa |
2 kpl | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
0,5 dl | muscovadosiirappia |
1,5 dl | rypsiöljyä |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljatahnaa |
2 kpl | banaania |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | kanelia |
1 tl | Dr. Oetker Ruokasoodaa |
0,25 tl | suolaa |
1 dl | ananasmurskaa |
1 dl | kookoshiutaleita |
200 g | voita |
3 dl | tomusokeria |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljatahnaa |
300 g | maustamatonta tuorejuustoa |
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä |
50 g | valkosuklaata |
0,25 dl | kuohukermaa |
Dr. Oetker Prinsessa Lillifee koristerakeita | |
Dr. Oetker Superhero -koristerakeita | |
pala | Dr. Oetker Mustaa Sokerimassaa |
keltaisia marenkeja |
Valmista flamingo vähintään 1-2 vuorokautta ennen kakun leipomista, jotta se ehtii kuivua. Muotoile vartalo vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Käytä kaulassa tukena ohutta rautalankaa. Tee nokka ja silmä valkoisesta ja mustasta sokerimassasta. Leikkaa saksenkärjillä kuvioita keskivartaloon, jotta saat höyhenpeitettä muistuttavan pinnan.
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Voitele vuokien reunat voilla. Sekoita munat, sokeri, siirappi, öljy ja vaniljatahna yhteen. Soseuta banaanit ja lisää seokseen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaneli, sooda ja suola. Yhdistä seokset ja lisää joukkoon ananasmurska ja kookoshiutaleet.
Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Kumoa pohjat ja leikkaa jäähtyneenä kahdeksi levyksi.
Vaahdota kuorrutetta varten voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista hetki. Kääntele joukkoon vaniljatahna ja huoneenlämpöinen tuorejuusto.
Kokoa kakku levittämällä ohut kerros kuorrutetta ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja toista sama kunnes kaikki pohjat on käytetty. Värjää loput kuorrutteesta sinisellä värillä ja kuorruta koko kakku ohuelti. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi. Kuorruta jäähtynyt kakku vielä uudestaan, jolloin saat tasaisemman pinnan. Sekoita koristerakeet yhteen ja taputtele kakun alalaitaan. Jäähdytä kakku kunnolla.
Sulata valkosuklaa varovasti kerman kanssa. Siirrää suklaa pursotinpussiin ja valuta kylmään kakun reunoille. Nosta flamingo kakun päälle, käytä kuorrutetta apuna kiinnityksessä. Muotoile flamingon jalat mustasta sokerimassasta esimerkiksi valkosipulinpuristimella. Viimeistele kakku marengein ja koristerakein.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
3831kJ 915kcal |
1679kJ 401kcal |
Rasva | 46.61g | 20.44g |
Hiilihydraatit | 101.16g | 44.37g |
Proteiini | 6.59g | 2.89g |