Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Flamingo-kakku

(0)
4 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Kevään trendikkäin kakku on koristeltu upealla flamingo -hahmolla. Kakussa maistuvat banaani, ananas ja kookos. Leivo upea täytekakku ja ilahduta ystäväsi.

noin 8 - 10 palaa

Vaikeustaso 3 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Flamingo-kakku

Flamingo - koriste:

pkt Dr. Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa
Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
kaakaojauhetta

Kakkupohja:

2 kpl kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl muscovadosiirappia
1,5 dl rypsiöljyä
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 kpl banaania
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
0,25 tl suolaa
1 dl ananasmurskaa
1 dl kookoshiutaleita

Kuorrutus:

200 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä

Koristelu:

50 g valkosuklaata
0,25 dl kuohukermaa
Dr. Oetker Sweetheart -koristerakeita
Dr. Oetker Superhero -koristerakeita
keltaisia marenkeja
pala Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
kaakaojauhetta

Valmistus

Valmistus:

1

Flamingo - koriste

Valmista flamingo vähintään 1-2 vuorokautta ennen kakun leipomista, jotta se ehtii kuivua. Muotoile vartalo vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Käytä kaulassa tukena ohutta rautalankaa. Värjää pala valkoista sokerimassaa mustalla geelivärillä. Lisää hieman kaakaojauhetta vahvistaaksesi mustaa väriä. Tee nokka ja silmä valkoisesta ja mustasta sokerimassasta. Leikkaa saksenkärjillä kuvioita keskivartaloon, jotta saat höyhenpeitettä muistuttavan pinnan.

2

Kakkupohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Voitele vuokien reunat voilla. Sekoita munat, sokeri, siirappi, öljy ja vaniljatahna yhteen. Soseuta banaanit ja lisää seokseen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaneli, sooda ja suola. Yhdistä seokset ja lisää joukkoon ananasmurska ja kookoshiutaleet.

3

Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Kumoa pohjat ja leikkaa jäähtyneenä kahdeksi levyksi.

4

Kuorrute

Vaahdota kuorrutetta varten voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista hetki. Kääntele joukkoon vaniljatahna ja huoneenlämpöinen tuorejuusto.

5

Kakun kokoaminen ja kuorrutus

Kokoa kakku levittämällä ohut kerros kuorrutetta ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja toista sama kunnes kaikki pohjat on käytetty. Värjää loput kuorrutteesta sinisellä värillä ja kuorruta koko kakku ohuelti. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi. Kuorruta jäähtynyt kakku vielä uudestaan, jolloin saat tasaisemman pinnan. Sekoita koristerakeet yhteen ja taputtele kakun alalaitaan. Jäähdytä kakku kunnolla.

6

Sulata valkosuklaa varovasti kerman kanssa. Siirrää suklaa pursotinpussiin ja valuta kylmään kakun reunoille. Nosta flamingo kakun päälle, käytä kuorrutetta apuna kiinnityksessä. Muotoile flamingon jalat mustasta sokerimassasta esimerkiksi valkosipulinpuristimella. Viimeistele kakku marengein ja koristerakein.

Reseptin ravintosisältö Flamingo-kakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3676 kJ
878 kcal
1679 kJ
401 kcal
Rasva 46.24 g 21.11 g
Hiilihydraatit 92.99 g 42.46 g
Proteiini 6.63 g 3.03 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei