Flamingokuppikakut

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Nämä syötävän suloiset flamingohahmoiset masariinikuppikakut saavat koristeekseen herkullisen vadelmakuorrutteen.

10 - 12 kappaletta

Vaikeustaso 2 100 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Flamingokuppikakut

Kuppikakut:

200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
200 g Dr. Oetker Mantelimassaa
4 kpl kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja

Vadelmatahna:

1 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
150 g vadelmia
1 kpl sitruunaa
0,8 dl ruokosokeria
1 kpl kananmunaa
50 g voita

Vadelmavoikreemi:

4 dl tomusokeria
100 g voita (huoneenlämpöistä)
80 g vadelmia
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä

Koristelu:

250 g Dr. Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa
50 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
kaakaojauhetta

Valmistus

Valmistus:

1

Kuppikakut

1. Kuumenna uuni kiertoilmalla 175 asteeseen.
 
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta marsipaani ja sekoita se voi-sokerivaahtoon. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa massa tasaiseksi. Kääntele jauhot taikinaan.
 
3. Jaa masariinitaikina silikonisiin muffinivuokiin. Täytä vuoista 2/3, sillä taikina kohoaa paistamisen aikana. Paista masariinimuffineja noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen vuoista irrottamista.
 

2

Vadelmatahna

1. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
 
2. Laita vadelmat ja sitruunamehu kattilaan ja anna kiehua, kunnes vadelmat ovat pehmenneet. Kaada mehu siivilän läpi. Laita vadelmamehu, sokeri ja kananmuna kattilaan keskilämmölle. Vatkaa lämmittäen, kunnes massa alkaa sakeutua (noin 10 minuuttia). Ota kattila liedeltä ja lisää voi. Sekoita niin, että voi sulaa vadelmamassaan. Purista liivatelehdestä vesi pois ja liuota se vadelmatahnaan.
 
3. Kaada vadelmavaahto kulhoon ja anna jäähtyä puoli tuntia, kunnes se on jäähtynyt kokonaan. Sekoita vadelmavaahtoa tarvittaessa lusikalla tai vastaavalla, kunnes se on tasaista. Kaada seos pursotuspussiin.

3

Vadelmavoikreemi

1. Vatkaa voi ja tomusokeri hitaalla nopeudella kulhossa. Soseuta vadelmat, siivilöi siemenet pois ja lisää vadelmamehu ja vaaleanpunainen geeliväri. Vatkaa kunnes vadelmavoikreemi on kuohkeaa. Jos massa on liian juoksevaa, lisää hieman tomusokeria. Jos se on liian paksua, lisää hieman vadelmamehua.

2. Laita kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla.

4

Koristelu

Pursota vadelmavoikreemiä masariinikuppikakkuihin flamingon siiviksi. Kieritä vaaleanpunaisesta sokerimassasta tangot flamingojen kaulaksi ja taivuta ne päästä kaareviksi. Värjää puolet valkoisesta sokerimassasta mustalla geelivärillä. Saat mustasta tummempaa lisäämällä massaan hieman kaakaojauhetta. Pyöritä sokerimassasta mustavalkoisia palloja ja aseta pallo kaulan päähän nokaksi. Tee flamingoille silmät mustaksi värjätystä sokerimassasta. Aseta flamingot masariinikuppikakkujen päälle. Kauli loppu vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi levyksi käyttäen apuna hieman maissitärkkelystä tai tomusokeria. Ota muotilla kaksi sydäntä jokaiseen kuppikakkuun ja aseta yksi kumpaankin siipeen.

Reseptin ravintosisältö Flamingokuppikakut

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 96397 kJ
23024 kcal
1650 kJ
394 kcal
Rasva 312.75 g 5.35 g
Hiilihydraatit 4,955.70 g 84.81 g
Proteiini 6.44 g 0.11 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei