Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Glögijuustokakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Glögiltä, piparkakuilta ja valkosuklaalta maistuva kakku on joulupöydän kaunis koristus.

12 palaa

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Glögijuustokakku

Pohja:

200 g piparkakkuja
85 g valkosuklaata

Punaherukkatäyte:

2,5 dl vispikermaa
4 dl punaherukoita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1,25 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
0,25 dl Glögitiivistettä

Valkosuklaatäyte:

130 g valkosuklaata
0,75 dl vispikermaa
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
3 rkl vettä

Kiille:

1,5 dl Glögitiivistettä
0,5 dl vettä
2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä

Koristeet:

1 dl vispikermaa
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
4 kpl piparkakkuja
rosmariinin oksia
1 kpl viikunoita
1 pkt Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls -koristehelmiä

Valmistus

Valmistus:

1

Esivalmistelut

1)     Vuoraa 20cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2)      Vuoraa vuoan reunat reunakalvolla tai leivinpaperilla.

2

Pohja

1)      Murskaa piparkakut hienoksi muruksi.
2)      Sulata valkosuklaa mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan ja sekoita välillä.
3)      Kaada sulanut valkosuklaa piparimurun sekaan ja sekoita tasaiseksi.
4)      Painele piparimuru irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (n.1-2cm ylöspäin) ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

3

Punaherukkatäyte

1)      Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2)      Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
3)      Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto, sekä sokerit ja sekoita ne keskenään.
4)      Sulata punaherukat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Paseeraa punaherukoiden mehu siivilän läpi tuorejuuston joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
5)      Kuumenna glögitiiviste ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kuumaan glögiin ja sekoita tasaiseksi.
6)      Lisää liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen.
7)      Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
8)      Kaada punaherukkatäyte piparkakkupohjan päälle ja kopauta vuokaa pöytää vasten pari kertaa, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
9)      Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2 tunniksi.

4

Valkosuklaatäyte

Aloita tekemään valkosuklaatäytettä, kun punaherukkatäyte on hyytynyt jääkaapissa n. kaksi tuntia.
1)      Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2)      Mittaa mikron kestävään astiaan valkosuklaa, sekä 0,75dl kermaa. Sulata valkosuklaa ja kerma mikrossa aina 30 sekuntia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut kerman sekaan. Sekoita tasaiseksi.
3)      Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan.
4)      Mittaa toiseen astiaan tuorejuusto, sekä vaniljasokeri ja sekoita ne keskenään.
5)      Lisää tuorejuuston sekaan vielä sulanut valkosuklaa-kermaseos ja sekoita tasaiseksi.
6)      Kuumenna pieni tilkka vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi. Lisää liivatteet kuumaan veteen ja sekoita tasaiseksi.
7)      Lisää liivateneste ohuena nauhana valkosuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen.
8)      Lisää lopuksi sekaan vielä kermavaahto ja nostele nuolijalla tasaiseksi.
9)      Kaada valkosuklaatäyte punaherukkatäytteen päälle tasaisesti ja kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät.
10)   Nosta kakku jääkaappiin hyytymään taas 2 tunniksi.

5

Kiille

Tee kiille kakkuun, kun valkosuklaatäyte on hyytynyt jääkaapissa n. 2 tuntia.

1)      Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2)      Mittaa kulhoon glögitiiviste.
3)      Mittaa toiseen astiaan vesi ja kuumenna se kuumaksi.
4)      Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kuuman veden sekaan. Sekoita tasaiseksi.
5)      Kaada liivateneste ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon ja sekoita samalla lusikalla.
6)      Kaada kiille hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle lusikkaa apuna käyttäen ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 4 tunniksi.

Vinkki: Kiille kannattaa sekoittaa lusikalla/puuhaarukalla, sillä vispilä tekee siihen paljon ilmakuplia. Jos ilmakuplia kuitenkin jää, voit puhkoa ne varovasti esimerkiksi coctailtikkua apuna käyttäen.

6

Koristeet

1)      Vatkaa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Laita kermavaahto pursotinpussiin ja pursota kakun toiseen reunaan kermaa puolikuun mallisesti haluamallasi tyllalla.
2)      Asettele muutama rosmariinin oksa pursotusten lomaan.
3)      Pilko piparkakkuja hieman pienemmiksi ja asettele ne pursotusten päälle.
4)      Pese ja pilko viikuna lohkoksi, lisää kakun päälle.
Asettele vielä lopuksi koristehelmiä sinne tänne muiden koristeiden lomaan.

Reseptin ravintosisältö Glögijuustokakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1968 kJ
470 kcal
1093 kJ
261 kcal
Rasva 31.59 g 17.55 g
Hiilihydraatit 37.19 g 20.66 g
Proteiini 6.17 g 3.43 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei