Flag

Gluteeniton kurpitsapiirakka

16 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Ihana gluteenion kurpitsapiirakka resepti. Piirakka valmistetaan ilman sokeria - makeus tulee hokkaidokurpitsasta ja agavesiirapista.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Piirakkapohja
70 gkurpitsansiemeniä
30 gkivettömiä taateleita
70 gvoita kuutioituna
250 gDr. Oetker Mantelirouhetta
1 kplkananmunaa
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Kurpitsatäyte
400 ghokkaidokurpitsaa
1 kplyhden appelsiinin kuori raastettuna
15 gtuoretta inkivääriä raastettuna
400 gkreikkalaista jogurttia
4 kplkananmunaa
0,9 dlagavesiirappia
1 rklmaissijauhoa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Piirakkapohja

Hienonna kurpitsansiemenet ja taatelit tehosekoittimessa. Sekoita seos paloitellun voin, mantelirouheen, kananmunan ja leivinjauheen kanssa kulhossa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 28 cm) pohja leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti vuokaan. Aseta piirakkapohja sitten viilenemään jääkaappiin noin 20 minuutiksi.

2

Kurpitsatäyte

Pese sillä välin kurpitsa, pilko se pieniksi paloiksi ja keitä kurpitsapaloja kiehuvassa vedessä noin 10 minuuttia. Valuta kurpitsat. Kuori inkivääri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Soseuta kurpitsat, appelsiinin kuoriraaste, inkivääri, jogurtti, kananmunat, agavesiirappi ja maissijauho tehosekoittimessa.


Lämmitä uuni 150 ˚C:seen (tasalämpö), kiertoilmauuni 125 ˚C:seen. Levitä kurpitsatäyte piirakkapohjalle ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä.