reseptiin Gluteeniton täytekakku
6 kpl | kananmunaa eroteltuina |
1,25 dl | sokeria |
1 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
2 dl | perunajauhoja |
3 tl | ruusuvettä (voi jättää pois) |
Dr. Oetker Geelivärejä (punaista ja sinistä) |
2 kpl | kananmunan valkuaista |
3 dl | sokeria |
1 rkl | Dr. Oetker Nestemäistä glukoosia |
0,5 tl | suolaa |
1 tl | ruusuvettä (voi jättää pois) |
Dr. Oetker koristerakeita | |
syötäviä kukkia (esimerkiksi orvokkeja) |
Kuumenna uuni 170 ° C. Voitele kevyesti kolme 18cm matalaa irtopohjavuokaa.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri paksuksi ja kermaiseksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Siivilöi perunajauhot ja leivinjauhe keltuaisseokseen ja sekoita varovasti. Sekoita ruusuvesi ja valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Kaada taikinasta 1/3 osa ensimmäiseen vuokaan. Jaa loppu taikina kahteen eri kulhoon. Värjää toinen seos punaisella geelivärillä (noin 1 tl) ja toinen punaisella ja pienemmällä määrällä sinistä geeliväriä, kunnes väri on violetti. Kaada seokset eri irtopohjavuokiin ja tasoita pinta. Paista pohjia 20-25 minuuttia kunnes ne ovat kohonneet ja saaneet väriä. Kokeile tikulla kypsyyttä. Kakkupohja kutistuu hieman paistettaessa ja irtoaa vuoan reunoilta. Anna pohjien jäähtyä 5 minuuttia vuoissa ja sitten ritilän päällä kokonaan.
Vatkaa kananmunan valkuaisista kestävä vaahto. Tee vaahto lämmönkestävässä astiassa. Laita sivuun odottamaan. Laita sokeri ja glukoosisiirappi, 4 rkl vettä ja suola kattilaan. Kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä ja keitä, kunnes sokerilämpömittari näyttää 115 ° C. Vatkaa munanvalkuaisia ja kaada kuuma sokeriliemi varovasti sekaan. Jatka vatkaamista 1-2 minuuttia, kunnes seos on paksua ja kiiltävää, kuten marenki. Sekoita joukkoon ruusuvesi.
Aseta violetti kakkupohja tarjoiluvadille ensimmäiseksi ja levitä reilusti marenkikuorrutusta väliin. Laita päälle vaaleanpunainen kakkupohja ja levitä päälle kuorrutusta. Laita viimeiseksi tavallinen kakkupohja päälle ja paina sitä varovasti, varmistaen, että kaikki kerrokset pysyvät hyvin koossa. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja sivuille lastan avulla. Ripottele koristeita päälle ja koristele syötävillä kukilla.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1520
kJ
363 kcal |
1750
kJ
418 kcal |
Rasva | 3.11 g | 3.57 g |
Hiilihydraatit | 48.70 g | 55.98 g |
Proteiini | 4.49 g | 5.16 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei