Flag

Gluteenittomat suklaahippukeksit

10 kappaletta
Helppo
60 minuuttia
Nämä gluteenittomat keksit ovat pinnaltaan rapeita, mutta sisältä ihanan pehmeitä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Keksitaikina
100 gDr. Oetker Maitosuklaanapit leivontaan
0,5 tlksantaania
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
250 ggluteenitonta jauhoseosta
150 gvoita (pehmeää)
100 gsokeria
75 gfariinisokeria
1 kplkananmunaa
2 rklmaitoa
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Maitosuklaanapit leivontaan
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, maito ja vaniljauute ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2

Siivilöi ja sekoita joukkoon jauhot, ruokasooda ja ksantaani. Lisää lopuksi suklaahiput taikinan joukkoon.

3

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa keksitaikina noin 10 yhtä suureen osaan. Muodosta taikinasta palloja ja aseta ne pellille hieman etäälle toisistaan. Litistä jokaista taikinapalloa kevyesti.

4

Laita pelti jääkaappiin ja anna taikinapalojen jähmettyä noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään hieman ennen paistamista noin 200 asteeseen. Paista keksejä 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita väriltään ja pehmeitä keskeltä. Keksit kiinteytyvät hieman niiden jäähtyessä. Jätä jäähtymään pellille 10 minuutiksi ja siirrä sitten jäähtymään ritilälle.

5

Nauti valmiista gluteenittomista kekseistä! Nämä herkut häviävät hetkessä!


Vinkit!

Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa, huoneenlämmössä noin 5 päivää.


Voit myös pakastaa keksitaikinapallot ja paistaa ne pakastettuina. Lisää vain 5 ylimääräistä minuuttia normaaliin paistoaikaan.


Mikäli haluat tehdä triplasuklaakeksejä, lisää taikinaan myös valkosuklaata tai tummaa suklaata