Halloween suklaakakku

(0)
5 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Mehevä suklaakakku oranssilla drip cake -kuorrutuksella. Mustat ja oranssit marengit marenkijauheesta viimeistelevät halloweenkakun.

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 50 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Halloween suklaakakku

Suklaakakku:

2,3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
1 kpl kananmunaa
1,25 dl kahvia keitettynä
1,25 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Marengit:

1 ps Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
0,75 dl vettä (75 ml)
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita

Oranssi kuorrute:

4 dl tomusokeria
2 - 2,5 rkl vettä
2 tl Dr. Oetker Oranssia geeliväriä

Hasselpähkinäkakkumousse:

1 ps Dr. Oetker Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea
2,5 dl maitoa

Valmistus

Valmistus:

Suklaakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja voitele reunat. 

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä. Anna kakun jäähtyä. 

Marengit

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita marenkijauhe ja 75 ml vettä. Vatkaa ensin nopeasti sekaisin  ja vatkaa sitten sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia. Valmiin marenkimassan pitäisi olla ilmavaa ja jämäkkää. Värjää marenki harmaaksi harmaaksi mustan geelivärin avulla.

Laita pursotuspussiin pyöreä tylla. Pursota pussin sisälle mustaa geeliväriä ja paina pussin reunoja vastakkain, jotta väri levittyy pussin reunoille. Täytä pussi marenkimassalla. Pursota marengit leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon. Koristele halutessasi sokerisilmillä. Paista uunin keskitasolla 60-80 minuuttia marenkien koosta riippuen. 

Oranssi kuorrute

Sekoita tomusokeri, vesi ja geeliväri kulhossa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä. Kuorrutus saa jäädä melko paksuksi. 

Kokoaminen ja täyte

Sekoita kakkumousse ja 2,5 dl kylmää maitoa. Vatkaa sähkövatkaimella  ensin alhaisella nopeudella 1 minuutti, sitten korkeimmalla nopeudella 4 minuuttia. 

Ota jäähtynyt kakku pois muotista ja leikkaa pohja kahteen osaan. Jos kakun pinta on kupera, laita kakun pääliosa tarjoitulautasta vasten, leikattu ja tasainen puoli ylöspäin. 

Levitä kakkumousse pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle niin, että tasaisin puoli on ylöspäin. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna valua myös kakun sivuille. Koristele marengeilla.

Voit värjätä osan marengeista oranssilla geelivärillä. Oranssilla geelivärillä ei voi värjätä marenkimassaa, koska sen sisältämät rasvat saattavat vaikuttaa marengin koostumukseen. Oranssia geeliväriä voidaan käyttää kuitenkin pienissä määrin maalaamalla raitoja pursotuspussin sisäpuolelle ja pursottamalla marengit. Tällä tekniikalla marengeista tulee raidallisia.

Reseptin ravintosisältö Halloween suklaakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1897 kJ
453 kcal
1122 kJ
268 kcal
Rasva 9.01 g 5.33 g
Hiilihydraatit 79.13 g 46.82 g
Proteiini 5.83 g 3.45 g

Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä

Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei