EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Halloween suklaakakku

Mehevä suklaakakku oranssilla drip cake -kuorrutuksella. Mustat ja oranssit marengit marenkijauheesta viimeistelevät halloweenkakun.

8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 50 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Halloween suklaakakku

Suklaakakku:

2,3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
1 kpl kananmunaa
1,25 dl kahvia keitettynä
1,25 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Marengit:

1 ps Dr. Oetker Marenkijauhetta
0,75 dl vettä (75 ml)
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita

Oranssi kuorrute:

4 dl tomusokeria
2 - 2,5 rkl vettä
2 tl Dr. Oetker Oranssia geeliväriä

Suklaakakkumousse:

1 ps Dr. Oetker Suklaakakkumoussea
2,5 dl maitoa

Valmistus

Valmistus:

Suklaakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja voitele reunat. 

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä. Anna kakun jäähtyä. 

Marengit

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita marenkijauhe ja 75 ml vettä. Vatkaa ensin nopeasti sekaisin  ja vatkaa sitten sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia. Valmiin marenkimassan pitäisi olla ilmavaa ja jämäkkää. Värjää marenki harmaaksi harmaaksi mustan geelivärin avulla.

Laita pursotuspussiin pyöreä tylla. Pursota pussin sisälle mustaa geeliväriä ja paina pussin reunoja vastakkain, jotta väri levittyy pussin reunoille. Täytä pussi marenkimassalla. Pursota marengit leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon. Koristele halutessasi sokerisilmillä. Paista uunin keskitasolla 60-80 minuuttia marenkien koosta riippuen. 

Oranssi kuorrute

Sekoita tomusokeri, vesi ja geeliväri kulhossa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä. Kuorrutus saa jäädä melko paksuksi. 

Kokoaminen ja täyte

Sekoita kakkumousse ja 2,5 dl kylmää maitoa. Vatkaa sähkövatkaimella  ensin alhaisella nopeudella 1 minuutti, sitten korkeimmalla nopeudella 4 minuuttia. 

Ota jäähtynyt kakku pois muotista ja leikkaa pohja kahteen osaan. Jos kakun pinta on kupera, laita kakun pääliosa tarjoitulautasta vasten, leikattu ja tasainen puoli ylöspäin. 

Levitä kakkumousse pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle niin, että tasaisin puoli on ylöspäin. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna valua myös kakun sivuille. Koristele marengeilla.

Voit värjätä osan marengeista oranssilla geelivärillä. Geelivärillä ei voi värjätä marenkimassaa, koska sen sisältämät rasvat saattavat vaikuttaa marengin koostumukseen. Oranssia geeliväriä voidaan käyttää kuitenkin pienissä määrin maalaamalla raitoja pursotuspussin sisäpuolelle ja pursottamalla marengit. Tällä tekniikalla marengeista tulee raidallisia.

Reseptin ravintosisältö Halloween suklaakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1641kJ
392kcal
959kJ
229kcal
Rasva 7.57g 4.43g
Hiilihydraatit 91.70g 53.62g
Proteiini 5.31g 3.11g