Flag

Halloween suklaakakku

8 - 10 palaa
Keskitasoinen
170 minuuttia
Mehevä suklaakakku oranssilla drip cake -kuorrutuksella. Mustat ja oranssit marengit marenkijauheesta viimeistelevät halloweenkakun.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Suklaakakku
2,3 dlvehnäjauhoja
0,5 dlsokeria
1 dlkaakaojauhetta
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 hyppysellinensuolaa
1 kplkananmunaa
1,25 dlkahvia keitettynä
1,25 dlmaitoa
0,5 dlrypsiöljyä
Marengit
1 psDr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
0,75 dlvettä (75 ml)
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita
Oranssi kuorrute
4 dltomusokeria
2 - 2,5 rklvettä
2 tlDr. Oetker Oranssia geeliväriä
Hasselpähkinäkakkumousse
1 psDr. Oetker Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea
2,5 dlmaitoa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes -koristekuvioita
Picture - Dr. Oetker Oranssia geeliväriä

Suklaakakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle ja voitele reunat. 

Sekoita kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä. Anna kakun jäähtyä. 


Marengit

Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita marenkijauhe ja 75 ml vettä. Vatkaa ensin nopeasti sekaisin  ja vatkaa sitten sähkövatkaimen korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia. Valmiin marenkimassan pitäisi olla ilmavaa ja jämäkkää. Värjää marenki harmaaksi harmaaksi mustan geelivärin avulla.

Laita pursotuspussiin pyöreä tylla. Pursota pussin sisälle mustaa geeliväriä ja paina pussin reunoja vastakkain, jotta väri levittyy pussin reunoille. Täytä pussi marenkimassalla. Pursota marengit leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon. Koristele halutessasi sokerisilmillä. Paista uunin keskitasolla 60-80 minuuttia marenkien koosta riippuen. 


Oranssi kuorrute

Sekoita tomusokeri, vesi ja geeliväri kulhossa. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä. Kuorrutus saa jäädä melko paksuksi. 


Kokoaminen ja täyte

Sekoita kakkumousse ja 2,5 dl kylmää maitoa. Vatkaa sähkövatkaimella  ensin alhaisella nopeudella 1 minuutti, sitten korkeimmalla nopeudella 4 minuuttia. 

Ota jäähtynyt kakku pois muotista ja leikkaa pohja kahteen osaan. Jos kakun pinta on kupera, laita kakun pääliosa tarjoitulautasta vasten, leikattu ja tasainen puoli ylöspäin. 

Levitä kakkumousse pohjan päälle. Laita toinen kakkupohja päälle niin, että tasaisin puoli on ylöspäin. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna valua myös kakun sivuille. Koristele marengeilla.