Hapanjuurileipä

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Oletko halunnut kokeilla hapanjuurileivän valmistamista, mutta hapanjuuren hengissäpitäminen on tuntunut hankalalta? Tässä on resepti sinulle!

1 kappale

Vaikeustaso 2 30 minuuttia

Rapea ja herkullinen hapanjuurileipä täysjyväjauhoilla, valmistettu Dr. Oetkerin Kuivatusta hapanjuuresta. Kuivattu hapanjuuri helpottaa valmistamista ja vie vähemmän aikaa kuin perinteisen tuoreen hapanjuuren käyttö. Reseptissä on tekniikoita, jotka voivat olla hieman haastavia, mutta kokeile - harjoitus tekee mestarin! Katso videolta vinkkejä ja ohjeita! Reseptin leipä nostatetaan nostatuskorissa.

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Hapanjuurileipä

Hapanjuurileipä:

250 g vehnäjauhoja
150 g manitoba-jauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
100 g täysjyvävehnäjauhoja
1 ps Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
100 g maustamatonta jogurttia
3 dl haaleaa vettä
2 tl suolaa
1 - 2 rkl ruokaöljyä
vehnäjauhoja pöydälle ripoteltavaksi
riisijauhoa nostatuskoriin ripoteltavaksi

Valmistus

Valmistus:

1

Hapanjuurileipä

Yhdistä vehnäjauhot, manitoba-jauhot, täysjyväjauhot ja hapanjuuripussin sisältö. Lisää jogurtti ja haalea vesi ja vaivaa monitoimikoneella tai taikinakoukuilla varustetulla käsivatkaimella keskinopeudella 4-5 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa vielä 3-4 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunasta. Taikinan kuuluu olla tahmeaa, joten ÄLÄ lisää jauhoja.


Voitele kulho öljyllä, lisää taikina, peitä muovikelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä n. 50 minuuttia.

2

Muotoilu

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, venytä varovasti suorakaiteen muotoiseksi. Taita taikinan toinen puoli pituussuunnassa keskelle ja taita sitten sivut sisäänpäin. Taita sitten taikinan toinen pää keskelle. Taita sivut vuorotellen puoliväliin niin, että ne ovat melkein kietoutuneet yhteen. Rullaa lopuksi taikina pituussuunnassa niin, että siitä muodostuu pieni paksu makkara. 
Katso oheinen ohjevideo leivän valmistamisesta ja taikinan taittamisesta.

Jätä taikina keittiön pöydälle 1 minuutiksi ennen kuin siirrät sen riisijauholla tai vehnäjauholla ripoteltuun nostatuskoriin (katso vinkit), sauman tulee olla ylöspäin. Paina saumaa yhteen niin, että se kiinnittyy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 70 minuuttia.

3

Paistaminen

Aseta uunipelti uunin keskelle ja toinen pelti tai uuninkestävä vuoka uunin pohjalle. Lämmitä uuni 250°C asteeseen. Uunin tulee antaa lämmetä n. 45 minuuttia ennen leivän paistamista.


Laita pala leivinpaperia uunipellille, käännä leipä varovasti sen päälle. Tee kuvioviiltoja erittäin terävällä veitsellä.


Vedä leivinpaperi ja leipä kuumalle uunipellille ja kaada kiehuvaa vettä uunin alaosassa olevalle uunipellille/uunivuokaan. Laske uunin lämpötilaa 220°C asteeseen.


Paista leipää 15 minuuttia, ota sitten pois uunipelti jolle aiemmin kaadoit vettä. Paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes leipä on saanut kullankeltaisen kuoren ja koputeltaessa kevyesti pohjaan, leipä kuulostaa ontolta. Anna leivän jäähtyä ritilällä.

Vinkki!

Nostatuskoriin ripoteltavaksi sopii parhaiten riisijauho, sillä riisijauho ei ime kosteutta samalla tavalla kuin vehnäjauho. Näin riski on pienempi, että taikina tarttuisi liinaan. Mutta myös vehnäjauhoja voi käyttää, mutta niitä on käytettävä enemmän, jotta taikina ei tartu kiinni.

Jos sinulla ei ole nostatuskoria, voit myös käyttää sopivan kokoista ja muotoista kulhoa.


Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä osana jauhoja Manitoba-jauhoja, voit myös korvata ne tavallisilla vehnäjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö Hapanjuurileipä

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 7084 kJ
1692 kcal
720 kJ
172 kcal
Rasva 35.49 g 3.60 g
Hiilihydraatit 282.99 g 28.73 g
Proteiini 48.84 g 4.96 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei