Kotitekoinen focaccia rosmariinilla, merisuolalla ja oliiviöljyllä, voiko olla parempaa? Italialainen ruokaleipä on syystä supersuosittu ja sopii ihanasti illallisen lisukkeeksi.
reseptiin Helppo ja nopea focaccia hapanjuuresta
7 dl | vehnäjauhoja esim. Tipo 00 |
1 ps | Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta |
1 tl | suolaa |
3 dl | haaleaa vettä |
1 dl | oliiviöljyä |
0,5 dl | oliiviöljyä |
1 hyppysellinen | sormisuolaa |
tuoretta rosmariinia |
1. Sekoita kulhossa jauhot, yhden Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -pussin sisältö ja suola. Lisää vesi ja oliiviöljy ja sekoita taikinaa monitoimikoneella hyvin n. 5 minuuttia, kunnes se on kiiltävää ja sileää. Taikinan tulee olla edelleen pehmeää ja tahmeaa, joten älä vaivaa joukkoon lisää jauhoja. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, voit käyttää taikinakoukuilla varustettua käsivatkainta. Taikinan voi vaivata myös käsin, jolloin vaivausaika on n. 10 minuuttia. Taikinaa on tärkeää vaivata pitkään, sillä jauhoissa oleva gluteeni aktivoituu ja vaikuttaa leivän rakenteeseen.
2. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kulhossa peitettynä noin 1 tunnin ajan, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25 x 35 cm). Kostuta kätesi kylmällä vedellä ja levitä taikina niin että se ulottuu reunoille. Älä paina taikinaa liikaa, jotta ilmakuplat pysyvät taikinassa sisällä. Peitä uunivuoka ja anna taikinan kohota uudelleen n. 45 minuuttia.
1. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen.
2. Kasta sormenpäät ½ desilitraan oliiviöljyä ja paina taikinaan kolot kauttaaltaan. Levitä öljy taikinan päälle ja ripottele päälle suolaa ja tuoretta rosmariinia.
3. Paista focacciaa 20-25 minuuttia uunin alaosassa, tai kunnes leipä on kullanruskea ja rapeakuorinen.
Leivonta-aika: 20 - 25 minuuttia
Focaccia säilyy pakastimessa jopa 3 kk ajan.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
11932
kJ
2850 kcal |
1277
kJ
305 kcal |
Rasva | 139.79 g | 14.98 g |
Hiilihydraatit | 333.85 g | 35.78 g |
Proteiini | 51.96 g | 5.57 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei