Hempeä Ruby-suklaakakku

(0)
5 3 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Vaaleanpunainen suklaaunelma kätkee suklaisten ja vaniljaisten kakkupohjien sisään vadelmaisen täytteen. Kaunistus kuorrutetaan voikreemillä.

noin 8 - 10 palaa

Vaikeustaso 2 120 minuuttia

Kakun kaunis kuorrute on valmistettu Dr. Oetker Butter cream -kuorrutejauheseoksella. Vaniljanmakuinen kuorrutejauheseos helposti valmistettavien kuorrutteiden ja voikreemin valmistamiseen. Sopii kakkujen ja muffinien erilaisiksi kuorrutteiksi ja kakkujen täytteeksi. Erinomainen myös kakun päälle sokeri- ja mantelimassakuorrutteen alle. Voikreemikuorrute: Lisää jauheseoksen joukkoon 200-250 g huoneenlämpöistä voita ja vatkaa 4 minuuttia. Koristele pursottamalla 12 suurta kuppikakkua tai 1 suuri kakku. Tuorejuustokuorrute: Lisää jauheseoksen joukkoon 150 g kylmää tuorejuustoa + 100 g huoneenlämpöistä voita. Vatkaa 4 minuuttia. Koristele pursottamalla 12 suurta kuppikakkua tai 1 suuri kakku. Sokerikuorrute: Lisää jauheseoksen joukkoon ½ dl kylmää vettä, sekoita hetki ennen levittämistä jäähtyneelle kakulle – riittää pyöreälle, halkaisijaltaan n. 24 cm kokoiselle kakulle.

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Hempeä Ruby-suklaakakku

Vanilja-kaakaokakkupohja:

2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 kpl kananmunaa
1,5 dl ruokaöljyä
2 dl piimää
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa

Kostutus:

0,75 dl maitoa
1 tippa Dr. Oetker Vanilja-aromia

Täyte:

100 g Dr. Oetker Ruby Leivontasuklaata
1,5 dl vispikermaa
100 g mascarponejuustoa
1 ps Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa

Kuorrute:

250 g voita huoneenlämpöisenä
1 ps Dr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
1 tippa Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä

Koristeet:

Dr. Oetker Sweetheart -koristerakeita
1 pkt Dr. Oetker Rose & Gold Décor -suklaakoristeita

Valmistus

Valmistus:

1

Vanilja-kaakaokakkupohja

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele korkea halkaisijaltaan 15-18 cm kakkuvuoka. Voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, jotta kakkupohja irtoaa helpommin vuoasta.

2. Sekoita siivilöimällä kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, vehnäjauho, kaakao, leivinjauhe, sooda ja suola).

3. Sekoita keskenään munat, öljy, piimä ja vaniljatahna. Vispaa nopeasti sekaisin.

4. Yhdistä seokset ja kääntele taikina nopeasti sekaisin ettei sitkoa ala muodostua.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa reilu 60 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää enää märkää taikinaa.

2

Täyte

1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista mascarpone eri kulhossa.

3. Lisää hieman jäähtynyt, mutta juokseva sula suklaa kevyesti vatkaten mascarponen sekaan.

4. Kääntele tai vatkaa kerma sekaan.

5. Pakkaskuivattu vadelma lisätään täyttövaiheessa.

3

Kuorrute

1. Mittaa pehmennyt voi ja Butter Cream -jauhe isoon kulhoon. Vatkaa seosta noin 4 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa ja vaaleaa.

2. Ota hieman kreemiä sivuun ja värjää tipalla pinkkiä geeliväriä.

4

Kakun kokoaminen ja koristelu

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään kerrokseen veitsellä.

2. Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (samaan jossa paistoit kakkupohjan).

3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus vaniljamaidolla, sitten kerros täytettä, jonka päälle ripottele pakkaskuivattua vadelmaa. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.

4. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua ainakin pari tuntia tai yön yli.

5. Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää.

6. Kuorruta kakku vaalealla kreemillä. Levitä kakun pintaan ensin ohut kerros kreemiä, ns. murukerros. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Levitä toinen kerros kreemiä (nyt myös vaaleanpunaista) kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jälleen jääkaapissa.

7. Laita loput kreemit pursotinpussiin ja pursota loput kreemistä kakun päälle ruusukkeiksi.

8. Koristele kakku koristerakeilla ripottelemalla sekä asettelemalla niitä kakun päälle ja sivuille.

Reseptin ravintosisältö Hempeä Ruby-suklaakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3864 kJ
923 kcal
1993 kJ
476 kcal
Rasva 54.96 g 28.33 g
Hiilihydraatit 84.39 g 43.50 g
Proteiini 7.10 g 3.66 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei