reseptiin Herkullinen marja-suklaakakku
1 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
5 dl | kuohukermaa |
300 g | valkosuklaata (rouhittuna) |
1 rkl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
100 g | voita (sulatettuna) |
150 g | tummaa suklaata |
2 rkl | kaakaojauhetta |
4 kpl | kananmunan keltuaista (koko M/L) |
2 kpl | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1 ps | Dr. Oetker Mantelijauhetta |
1,5 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
1 ps | Dr. Oetker Chocolate chips dark |
4 kpl | kananmunan valkuaista (koko M/L) |
500 - 750 g | tuoreita mansikoita , mustikoita, vadelmia tai muita tuoreita marjoja |
100 g | tummaa suklaata |
1 rkl | voita |
Liota liivatelehteä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta kuohukerma, ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon hienoksi rouhittu valkoinen suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sulata liivatelehti kuumaan suklaa-kermaseokseen ja mausta vaniljasokerilla. Anna moussen tekeytyä kylmässä yön yli, vähintään 12 tuntia.
Kuumenna uuni 175 asteeseen (kiertoilmauuni 150 asteeseen). Sulata voi ja rouhittu suklaa miedolla lämmöllä ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vatkaa keltuaiset, kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suklaarakeet suklaa-voiseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
Jaa taikina kolmeen voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista pohjia noin 14–16 minuuttia ja jäähdytä ritilän päällä. Vaihtoehtoisesti voit paistaa pohjat yksi kerrallaan yhdessä irtopohjavuoassa. Muista antaa pohjan jäähtyä, ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Vatkaa suklaamousse kevyeksi ja kuohkeaksi vaahdoksi, mutta varo vatkaamasta liikaa. Huuhtele marjat ja pilko suurimmat marjat paloiksi. Täytä kerrokset moussella ja marjoilla ja säästä kolmasosa marjoista koristeeksi. Sulata rouhittu suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Kaada suklaata kakun päälle ja anna sen valua hieman reunoilta. Koristele marjoilla ja tarjoile.
Sopii juhlaviin tilaisuuksiin, kuten syntymäpäiville, häihin, rippijuhliin ja ylioppilasjuhliin. Jos aika ei riitä moussen valmistamiseen, voit käyttää myös Dr. Oetker Valkosuklaamoussea, jonka löydät jälkiruokahyllystä.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
2935
kJ
701 kcal |
1390
kJ
332 kcal |
Rasva | 44.90 g | 21.28 g |
Hiilihydraatit | 42.13 g | 19.97 g |
Proteiini | 9.56 g | 4.53 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei