Flag

Hortensiakakku

8 palaa
Keskitasoinen
130 minuuttia
Emma Ivanen loihtima lumoava kukkaketo on saanut pursotuksensa geeliväreillä värjätystä voikreemistä. Kaunistus viimeistellään nonparelleilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Vaniljakakkupohja
5 dlvehnäjauhoja
3 dlsokeria
3 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,25 tlsuolaa
3 kplkananmunaa
2,25 dlmaitoa
2 dlrypsiöljyä
0,5 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
Kostutus
0,75 dlmaitoa
Täyte
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1,5 dlKondensoitua karamellisoitua maitoa
200 gvadelmia
Butter Cream -kuorrute
250 gvoita huoneenlämpöistä
1 psDr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
Koristelu
Dr. Oetker Sprinkles Nonpareille -nonparelleja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
Picture - Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sprinkles Nonpareille -nonparelleja
1

Valmistus

 Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi noin 15 cm halkaisijan kokoista kakkuvuokaa.
 
Sekoita kaikki kakkupohjan kuivat ainekset sekaisin kulhossa. Mittaa nestemäiset ainekset toiseen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat ainekset nesteeseen siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Kääri kakut kelmuun ja anna jäähtyä jääkaappikylmiksi.
 
Leikkaa kakkupohjien pinnat tasaisiksi ja leikkaa kumpikin pohja kahteen kerrokseen.
 
Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu kinuski tasaiseksi seokseksi.
 
Täytä kakku kinuskitäytteellä ja vadelmilla. Kostuta kakkukerrokset maidolla samalla kun kokoat kakkua.
 
Vatkaa pehmeä voi ja Butter Cream -jauhe 4 minuuttia sähkövatkaimella. Ota noin 1/2 dl valkoista kreemiä sivuun. Värjää toinen 1/2 dl kreemiä violetiksi ja kolmas 1/2 dl vihreäksi. Värjää loput kreemistä vaaleanpunaiseksi. Ota sivuun 1/2 dl vaaleanpunaista kreemiä.
 
Kuorruta kakku lopulla vaaleanpunaisella kreemillä. Levitä ensin ohut kerros kreemiä, joka sitoo muruset kakun pintaan. Anna kakun viilentyä hetki jääkaapissa, jotta kuorrute jähmettyy. Levitä toinen tasainen kerros kuorrutetta kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa.
 
Siirrä vihreä kreemi pursotinpussiin, jossa on pieni lehtitylla. Siirrä vuorotellen valkoista, violettia ja vaaleanpunaista kreemiä pursotinpussiin, jossa on suljetunmallinen tähtitylla.
 
Pursota hortensiankukkia tähtityllalla nostamalla tyllaa kohtisuoraan ylöspäin pursottaessa. Pursota vihreitä lehtiä kukkien sekaan.
 
Asettele koristerakeita kukkien keskustoiksi kreemiin kastetun cocktailtikun avulla.

2

Vinkki!

Erilaisia tyllia voit ostaa mm. Confetin verkkokaupasta: www.confetti.fi