Hortensiakakku

(0)
3 2 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Emma Ivanen loihtima lumoava kukkaketo on saanut pursotuksensa geeliväreillä värjätystä voikreemistä. Kaunistus viimeistellään nonparelleilla.

8 palaa

Vaikeustaso 2 80 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Hortensiakakku

Vaniljakakkupohja:

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
3 kpl kananmunaa
2,25 dl maitoa
2 dl rypsiöljyä
0,5 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia

Kostutus:

0,75 dl maitoa

Täyte:

300 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl Kondensoitua karamellisoitua maitoa
200 g vadelmia

Butter Cream -kuorrute:

250 g voita huoneenlämpöistä
1 ps Dr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä

Koristelu:

1 Dr. Oetker Sprinkles Nonpareille -nonparelleja

Valmistus

Valmistus:

1

Valmistus

 Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla kaksi noin 15 cm halkaisijan kokoista kakkuvuokaa.
 
Sekoita kaikki kakkupohjan kuivat ainekset sekaisin kulhossa. Mittaa nestemäiset ainekset toiseen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat ainekset nesteeseen siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia, kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa. Kääri kakut kelmuun ja anna jäähtyä jääkaappikylmiksi.
 
Leikkaa kakkupohjien pinnat tasaisiksi ja leikkaa kumpikin pohja kahteen kerrokseen.
 
Sekoita tuorejuusto ja kondensoitu kinuski tasaiseksi seokseksi.
 
Täytä kakku kinuskitäytteellä ja vadelmilla. Kostuta kakkukerrokset maidolla samalla kun kokoat kakkua.
 
Vatkaa pehmeä voi ja Butter Cream -jauhe 4 minuuttia sähkövatkaimella. Ota noin 1/2 dl valkoista kreemiä sivuun. Värjää toinen 1/2 dl kreemiä violetiksi ja kolmas 1/2 dl vihreäksi. Värjää loput kreemistä vaaleanpunaiseksi. Ota sivuun 1/2 dl vaaleanpunaista kreemiä.
 
Kuorruta kakku lopulla vaaleanpunaisella kreemillä. Levitä ensin ohut kerros kreemiä, joka sitoo muruset kakun pintaan. Anna kakun viilentyä hetki jääkaapissa, jotta kuorrute jähmettyy. Levitä toinen tasainen kerros kuorrutetta kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa.
 
Siirrä vihreä kreemi pursotinpussiin, jossa on pieni lehtitylla. Siirrä vuorotellen valkoista, violettia ja vaaleanpunaista kreemiä pursotinpussiin, jossa on suljetunmallinen tähtitylla.
 
Pursota hortensiankukkia tähtityllalla nostamalla tyllaa kohtisuoraan ylöspäin pursottaessa. Pursota vihreitä lehtiä kukkien sekaan.
 
Asettele koristerakeita kukkien keskustoiksi kreemiin kastetun cocktailtikun avulla.

2

Vinkki!

Erilaisia tyllia voit ostaa mm. Confetin verkkokaupasta: www.confetti.fi

Reseptin ravintosisältö Hortensiakakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 4287 kJ
1024 kcal
1537 kJ
367 kcal
Rasva 56.56 g 20.27 g
Hiilihydraatit 105.53 g 37.82 g
Proteiini 10.32 g 3.70 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei