Jogurttijuustokakku peilikiilteellä

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Raikas juustokakku, joka päällystetään kiiltävällä Mirror glaze peilikiilteellä. Jogurttitäyte saa vastapainoksi makeutta valkosuklaasta ja mansikoista.

8 - 10 annosta

Vaikeustaso 3 90 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Jogurttijuustokakku peilikiilteellä

Pohja:

pkt Marie-keksejä
50 g voita
50 g valkosuklaata rouhittuna

Jogurttitäyte:

8 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
1 kpl sitruunaa n mehu
500 g turkkilaista jogurttia
1 rkl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1 dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria

Mansikkakiille:

2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
150 g pakastemansikoita
0,5 dl vispikermaa
1 rkl glukoosisiirappia
0,5 tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä
100 g valkosuklaata rouhittuna

Kristallisoitu valkosuklaa:

0,5 dl vesi
0,5 dl sokeria
50 g valkosuklaata

Koristelu:

syötäviä kukkia
3 - 5 kpl tuoreita mansikoita
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

1

Pohja

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne pakastepussin sisään ja murskaa lihanuijalla tai kaulimella hienoksi. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tai mikrossa voi ja sulata joukkoon valkosuklaa ja sekoita keksien kanssa. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan(16cm). Painele pohja tasaiseksi laita pohja pakastimeen.

2

Jogurttitäyte

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen yksi kerrallaan. Sekoita vaniljatahna turkkilaisen jogurtin joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Ota pois liedeltä ja sulata joukkoon liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt situunamehu jogurtin sekaan. Lisää sitten joukkoon tuorejuusto ja viimeiseksi kääntele sekaan kermavaahto.

Ota keksipohja pois pakastimesta ja laita se halkaisijaltaan 18 cm kokoiseen irtopohjakakkuvuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja reunat kakkumuovilla. Keksipohjan ympärille tulee jäädä tilaa noin 1 cm. Kaada jogurttikäyte keksipohjan päälle ja sivuille. Laita pakastimeen 1-2 tunniksi.

3

Mansikkakiille

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna kattilassa mansikat ja siivilöi mehu talteen. Siitä käytetään 1/2 dl peilikiilteeseen. Kuumenna mansikkamehu, kerma, glukoosi ja geeliväri. Rouhi valkosuklaa hienoiksi paloiksi ja kaada sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Liuota liivatelehdet mansikka-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma neste suklaarouheen päälle. Soseuta sauvasekoittimella. Pidä sauvasekoitinta koko ajan pohjassa, mahdollisimman paikallaan, ettei kiilteeseen pääse ilmakuplia. Anna kiilteen jäähtyä sitten 35 asteeseen. Ota kakku pois pakastimesta ja kaada 35 asteinen kiille puolikkaan kakun päälle ja anna valua reunoja pitkin alas.

4

Kristallisoitu valkosuklaa

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Keitä sokeri ja vesi 120-140 asteiseksi. Ota pois levyltä ja kaada heti rouhitut suklaat sekaan. Sekoita nopeasti ja kaada leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

5

Koristelu

Puhdista mansikat ja jaa neljään osaan. Koristele mansikoilla, valkosuklaalla, syötävillä kukilla ja hopeahelmillä.

Voit käyttää reseptissä myös kakkuvuokaa, jonka kokoa voi säätää. Tällöin voit leventää vuokaa, kun keksipohja on jähmettynyt. Lisää leveyttä niin, että pohjan ympärille tulee n. 1 cm lisää tilaa täytettä varten.

Syötävillä kukilla voit viimeistellä leivonnaisten koristelun. Monet luonnonkukat ovat syötäviä. Älä kuitenkaan poimi niitä tien laidasta ja muista huuhdella kukat ennen käyttöä. Kokeile maitohorsmaa, ruiskaunokkia, kääpiösamettikukkaa, apilaa, laventelia tai voikukkaa. Voit käyttää koristeluun myös ketunleipää eli käenkaalia. Voit vaihtoehtoisesti kuivata kukkia - esimerkiksi ruusun, kehäkukan ja laventelin lehdet sopivat kuivattuina lisäksi kakkutaikinaan. Kotona voit kasvattaa esimerkiksi saviorvokkeja tai ruusuja ja koristella niillä kakut ja leivokset.

Reseptin ravintosisältö Jogurttijuustokakku peilikiilteellä

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2491 kJ
595 kcal
1151 kJ
275 kcal
Rasva 35.99 g 16.66 g
Hiilihydraatit 56.93 g 26.36 g
Proteiini 9.35 g 4.33 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei