Jouluhalko

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Tämä upea hasselpähkinänmakuinen jouluhalko on koristeltu ohuella kerroksella liekitettyä marenkia sekä pienillä marengista valmistetuilla sienillä.

noin 12 annosta

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Jouluhalko

Marenkisienet ja koristelu:

1 ps Dr. Oetker Perfect Meringues -marenkijauhetta
0,75 dl vettä
kaakaojauhetta sirotteluun
50 g tummaa suklaata

Kääretorttu hasselpähkinöillä:

1 ps Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta murskattuna ja paahdettuna
120 g sokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
3 kpl kananmunaa (M-/L-koko)
75 g vehnäjauhoja
35 g perunajauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 hyppysellinen suolaa
sokeria leivinpaperin päälle ripoteltavaksi

Hasselpähkinämousse:

1 ps Dr. Oetker Hasselpähkinänmakuista kakkumoussea
2,5 dl kevytmaitoa

Valmistus

Valmistus:

Reseptistä

Joissakin maissa on jouluisin perinteenä tarjoilla puunrungoksi koristeltua kääretorttua, jouluhalkoa. Ranskassa tämä leivos tunnetaan nimellä Bûche de Noël ja Englannissa puolestaan nimellä Yule Log. Leivos valmistetaan hieman eri tavoin riippuen siitä missä olet.  

Me olemme tehneet oman versiomme jouluhalkoleivokselle. Leivokseen tulee paahdettuja ja murskattuja hasselpähkinöitä, täytteenä toimii hasselpähkinänmakuinen mousse. Loistelias kääretorttu kruunataan ohuella marenkikerroksella, joka liekitetään! 

1

Marenkisienet

Laita uuni lämpeämään 100 °C.
 
Laita Perfect Meringues -pussin sisältö isoon kulhoon ja lisää vesi. Vatkaa lyhyesti alhaisella nopeudella ja sitten suurimmalla nopeudella 3-4 minuuttia, kunnes marenki on ilmavaa.

Laita puolet marenkimassasta pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla (ø 9 mm). Jätä loput kulhoon, peitä ja laita jääkaappiin. Tämä levitetään lopuksi kääretortun päälle. 


Pursota pieniä sienten osia leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Pursota korkeampia marenkikasoja kannoiksi ja hieman litteämpiä sienten hatuiksi. Kasta sormesi veteen ja litistä marenkisienen hattua vielä päältä. Ripottele hieman kaakaojauhetta päälle.
 
Paista marenkeja uunissa 60-70 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kuivia. Paistoaika riippuu sienten koosta. Anna sienten jäähtyä.
 
Kokoa sienet liittämällä kannat ja hatut yhteen sulatetulla suklaalla. Anna suklaan jähmettyä.

2

Kääretorttu hasselpähkinöillä

Laita uuni lämpeämään 220 °C. 
 
Murskaa hasselpähkinärouhe kevyesti, laita leivinpaperille ja paahda uunissa kullanruskeiksi, noin 2 minuutin ajan.
 
Sekoita sähkövatkaimella sokeri, vaniljasokeri ja muna kulhossa noin 5-6 minuutin ajan, kunnes seos on kuohkeaa.
 
Siivilöi jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe taikinaan, lisää suola ja hasselpähkinämurska. Kääntele taikinaa varovasti, käytä kaavinta apuna. Levitä taikina tasaisesti (noin 30 x 40 cm kokoiseksi) leivinpaperilla vuoratulle pellille. 
 
Paista kääretorttupohjaa uunin keskitasolla 5-6 minuuttia.
 
Käännä uunista otettu kääretorttupohja sokerilla ripotellun leivinpaperin päälle. Vedä päälle jäävä (pellillä ollut) leivinpaperi varovasti pois. Anna pohjan jäähtyä kostean liinan alla, jotta pohja ei kovetu. 

3

Hasselpähkinämousse

Sekoita Hasselpähkinänmakuinen kakkumousse maidon kanssa. Sekoita lyhyesti sähkövatkaimella hitaalla nopeudella, sitten suurimmalla nopeudella 3-4 min, kunnes mousse on kuohkeaa ja ilmavaa. 

4

Kokoaminen

Täytä kääretorttupohja moussella, mutta jätä noin 1 cm pitkille sivuille täyttämättä. Rullaa torttu poispäin itsestäsi.  Poista leivinpaperi niin, että kääretorttu ikään kuin rullautuisi itsestään. Aseta rulla "saumapuoli" alaspäin ja anna jäähtyä vähintään 30 minuuttia. 

5

Koristelu

Leikkaa kääretortun päät pois. Levitä tortun päälle ohut kerros marenkia. Tee marenkiin puukuvio haarukalla. Liekitä marengin pintaa kevyesti kaasupolttimella ja kiinnitä marenkisienet torttuun. 

Vinkki

Koristele kakku marengilla ja marenkisienillä juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi pehmetä.

Reseptin ravintosisältö Jouluhalko

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1352 kJ
323 kcal
1407 kJ
336 kcal
Rasva 7.45 g 7.76 g
Hiilihydraatit 41.49 g 43.22 g
Proteiini 5.09 g 5.30 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei