EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Jouluinen nyhtöpulla

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pull-apart-bread eli nyhtöpulla on trendikäs leivonnainen etenkin Amerikassa. Eikä ihme, sillä pullan kätköistä löytyy paljon herkullisia sattumia.

about 30 - 40 palaa

Vaikeustaso 2 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Jouluinen nyhtöpulla

Pullataikina:

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 kpl kananmunaa
0,5 tl suolaa
2 tl kardemumma
about 500 g vehnäjauhoja (n. 7,5 dl)
75 g voita huoneenlämpöisenä

Täyte:

75 g voita huoneenlämpöisenä
1 dl fariinisokeria tai taloussokeria
1 rs Dr. Oetker Hedelmäsekoitusta (säästä osa koristeluun)
1 rs Dr. Oetker Punaisia Kirsikoita hienonnettuna
1 ps Dr. Oetker Mantelirouhetta
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
2 rkl voita vuokien voiteluun

Koristelu:

tuubi Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta
25 g Dr. Oetker Hedelmäsekoitusta

Valmistus

Valmistus:

1

Pullataikina

Tee pullataikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi loppu vaiheessa ja alusta kunnes voi on tasaisesti taikinassa. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

2

Voitele 2 pitkää, pinnoitettua leipä- tai kakkuvuokaa (vetoisuus n. 1 l) voilla. Nosta kohotettu taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli levyksi (n. 45 x 50 cm). Jaa levy kahtia.

3

Levitä huoneenlämpöinen voi pullalevyille. Ripottele päälle sokeri, hedelmäsekoitus, kirsikkapalat, mantelirouhe ja vaniljasokeri. Leikkaa taikina 6 kaitaleeksi (lev. n. 7 cm). Nosta taikinakaitaleet päällekkäin; taikina on löysää, eikä haittaa, vaikka kaitaleet hiukan venyvät. Leikkaa kaitalekeko 6 cm:n paloiksi. Jaa palat vuokiin ja nosta palat pystyyn, niin että viipalointi näkyy.

4

Anna kohota keittiöpyyhkeen alla n. 20 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paista vuokia uunissa noin 30 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, niin peitä foliolla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Pursota pinnalle sokerikuorrutetta ja ripottele pinnalle loput hedelmäsekoituksesta.

Reseptin ravintosisältö Jouluinen nyhtöpulla

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 657kJ
157kcal
1465kJ
350kcal
Rasva 4.49g 9.97g
Hiilihydraatit 22.78g 50.63g
Proteiini 2.03g 4.52g