Flag

Jouluinen porkkanakakku

about 20 annosta
Keskitasoinen
100 minuuttia
Piparimaustein maustettu ja porkkanalla mehevöitetty kakku.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikinaan
500 gporkkanaa (raastettuna noin 8-9 dl)
4 kplkananmunaa
3 dlsokeria
0,5 dlfariinisokeria
2 dloliiviöljyä
1 rklkanelia
1 tlkardemumma
0,5 tlneilikkaa
4,5 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
0,46 kplananasmurskaa
Täyte ja koristelu
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
2 dltomusokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
150 gtummaa suklaata
1 psDr. Oetker Mantelilastuja tai Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja tai Dr. Oetker Hasselpähkinärouhetta
1

Taikina

Raasta porkkanat. Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita jauhot, kaneli, kardemumma, neilikka, leivinjauhe, sooda, ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175C asteisessa uunissa n. 60min. Jäähdytä kakku ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

2

Täyte ja koristelu

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja aromi tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan ja täytä tuorejuustoseoksella. Paloittele suklaa pieneksi ja sulata vesihauteessa. Kaada sulanut suklaa kakun päälle ja koristele mantelilastuilla tai hasselpähkinärouheella. Jäähdytä ennen tarjoilua.