EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Jouluresepti Romaniasta: Cozonac - makea saksanpähkinäleipä

Romanialaiseen jouluun kuuluu perinteinen cozonac-leipä, jossa makea pähkinätäyte.

2 kappaletta

Vaikeustaso 2 180 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Jouluresepti Romaniasta: Cozonac - makea saksanpähkinäleipä

Hiivataikina:

1,5 kg vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 rkl ruokaöljyä
8 kpl kananmunaa (huoneenlämpöistä)
2 rkl pehmeää voita
5 rkl kermaviiliä
1 tl suolaa
21 g kuivahiivaa
5 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia tai sitruuna-aromia

Täyte:

3 dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
3 - 4 rkl kaakaojauhetta
0,5 - 1 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia (sitruuna tai vanilja)
500 g saksanpähkinöitä rouhittuna

Valmistus

Valmistus:

1

Taikina

Lisää vehnäjauhot suureen kulhoon ja tee jauhojen keskelle kuoppa. Mittaa pienempään kulhoon kuivahiiva, 2-3 ruokalusikallista lämmintä maitoa, 1 ruokalusikallinen sokeria, 2 ruokalusikallista jauhoja ja sekoita. Kaada hiivaseos isompaan kulhoon jauhojen keskellä olevaan kuoppaan (Kuoppa estää hiivaseosta sekoittumasta jauhoihin). Jätä hiivaseos n. 20min ja lisää sen jälkeen kananmunat, voi, kermaviili, sokeri ja aromit. Vaivaa taikinaa ja lisää välillä lämmin maito ja kivennäisvesi.

2

Lopuksi lisää ruokaöljy. Vaivaa taikinaa niin pitkään, että se ei enää tartu käsiin ja on tasaista. Peitä taikinakulho puhtaalla keittiöliinalla ja siirrä lämpimään. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

3

Täyte

Valmista pähkinäinen täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa. Jaa taikina neljään yhtä suureen palaseen. Kauli kaksi palasta ja täytä molemmat puolikkaalla määrällä pähkinätäytettä. Rullaa molemmat palaset ja purista molempien rullien päät yhteen. Kierrä rullat keskenään. Aseta valmis Cozonac voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan. Anna nousta vielä 20-30 minuuttia lämpimässä. Valmista jäljelle jääneistä taikinapalasista ja pähkinätäytteestä toinen Cozonac.

4

Esilämmitä uuni leipien kohotessa 180 asteeseen. Voitele leivät kananmunalla ennen uuniin laittamista. Paista n. 45-60 minuuttia tai kunnes leipä on vaalean ruskea. Poista vuoasta ja anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö Jouluresepti Romaniasta: Cozonac - makea saksanpähkinäleipä

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 30660kJ
7323kcal
1729kJ
413kcal
Rasva 235.77g 13.29g
Hiilihydraatit 883.06g 49.78g
Proteiini 145.92g 8.23g