EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Kiille kakuille, ilman liivatetta

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Tämä kakkukiille tehdään ilman liivatetta ja sillä voidaan kuorruttaa esimerkiksi näyttäviä ja maukkaita moussekakkuja, joiden resepti löytyy alta.

4 - 6 annosta

Vaikeustaso 3 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Kiille kakuille, ilman liivatetta

Vadelmamousse:

300 g vadelmia tuoreita tai pakastettuja
50 g tomusokeria (hieman alle 1 dl)
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
1 ps Dr. Oetker Vegegeliä
1 dl kylmää vettä
1 dl ranskankermaa a (18%)
1,5 dl vispikermaa

Kiille:

2 ps Dr. Oetker Vegegeliä
1,5 dl mehua
2 dl sokeria
1 - 2 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta maun mukaan esimerkiksi piparminttu tai sitruuna
150 g valkosuklaata hienonnettuna
1 - 3 tl Dr. Oetker Geelivärejä
Dr. Oetker Writing Gel Gold -koristelugeeliä kiiltoefektiä varten

Valmistus

Valmistus:

Jotta jälkiruoka onnistuu, on tärkeintä kiinnittää huomio kiilteen ja moussekakun lämpötilaan. Kun moussekakkua aletaan kuorruttamaan, on sen oltava jääkylmää. Kiille ei saa olla liian kuumia, kun se kaadetaan kakun päälle. Muutoin mousse sulaa ja kiille valuu pois kakun päältä.

Moussekakkuja varten tarvitset Silikonivuoan, jossa on 4-6 puolipallon muotoista paikkaa tai yhden ison kulhon, joka on halkaisijaltaan 20 cm. Kiillettä varten tarvitset suklaa- tai sokerilämpömittarin.

1

Vadelmamousse

Kiehauta vadelmat, tomusokeri ja vaniljatahna kattilassa ja ota sen jälkeen kattila pois levyltä. Kaada seos siivilän läpi toiseen kattilan niin, että vadelmansiemenet jäävät siivilään. Sekoita 1 pussi Vegegeliä ja 1 dl kylmää vettä kulhossa ja lisää seos vadelmakastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita 1-2 minuuttia, kunnes seos sakeutuu. Sekoita joukkoon vaniljauute ja lisää tarvittaessa vähän sokeria. Jäähdytä vadelmamehu. Lisää ranskankerma jäähdytettyyn vadelmamehuun. Vatkaa vispikerma kevyeksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto vadelmaseokseen.

Huuhtele silikonimuotti kylmällä vedellä ja täytä muotit vadelmamoussella. Peitä muotit tuorekelmulla ja laita ne pakastimeen 3-4 tunniksi, jotta ne ovat jääkylmiä, kun kiille kaadetaan moussekakun päälle. Vegegel ei ole aina 100% pakastuksen kestävää, joten suosittelemme, että moussekakkuja jäädytetään vain ennen kuorruttamista. Jos kakkuja pitää pakastimessa liian kauan, Vegegel voi erottua seoksesta.

2

Kiille

Sekoita Vegegel kylmään mehuun kattilassa, lisää sokeri ja haluamasi aromi. Kuumenna noin 1-2 minuuttia kunnes sokeri on sulanut ja seos muuttuu paksuksi. Ota kattila pois levyltä.

Laita hienonnettu valkosuklaa sauvasekoittimen sekoituskulhoon ja kaada kuuma mehuseos sen päälle, jotta suklaa sulaa. Sekoita sauvasekoittimella, kunnes seos on tasaista. Lisää haluamasi väri ja sekoita uudelleen. On erittäin täkeää, ettei kiilteeseen muodostu ilmakuplia, kun sitä sekoitetaan. Pidä sauvasekoitinta koko ajan kulhon pohjalla nostamatta sitä ylös. Näin seokseen ei pääse ilmaa. Jos seokseen tulee ilmakuplia, laita kulho pöydälle ja sekoita varovasti samalla, kun kiille jäähdytetään 34-35° C asteeseen. On tärkeää, ettei kiille ei ole liian kuuma, kun se kaadetaan kakun päälle, muuten se valuu pois eikä asetu paikoilleen.

Kun kiille on lämpötilaltaan 34-35° C astetta, ota moussekakut pois pakastimesta ja irroita ne muotista. Asettele moussekakku jalustalle, joka on pienempi, kuin kakun halkaisija ja laita alustan alle leivinpaperi. Kaada kevyesti kiillettä kakun päälle pyörivin liikkein. Jos kiille ja kakku ovat oikean lämpöisiä, kiille asettuu kakun päälle ja ylimääräinen kiille valuu leivinpaperille. Jos haluat paksun kiillekerroksen, toista prosessi.

Ylimääräisen kiilteen voi säilyttää jääkaapissa suljetussa astiassa ja käyttää uudelleen. Sulata kiillettä mikroaaltouunissa, kunnes koostumus on nestemäinen ja lämpötila on 34-35° C.

Reseptin ravintosisältö Kiille kakuille, ilman liivatetta

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2114 kJ
505 kcal
950 kJ
227 kcal
Rasva 21.83 g 9.79 g
Hiilihydraatit 97.37 g 43.67 g
Proteiini 3.81 g 1.71 g