EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Kirpeänsuloiset vaahtokarkit

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Laadukkaan liivatteen avulla näiden vastustamattoman kirpeänsuloisten vaahtokarkkien valmistus käy helposti.

50 kappaletta

Vaikeustaso 2 20 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Kirpeänsuloiset vaahtokarkit

Kirpeänsuloiset vaahtokarkit:

4 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
1 dl vettä
4 dl sokeria
2 rkl karpalo-puolukkajauhetta
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
2 rkl maissitärkkelystä
3 rkl tomusokeria

Valmistus

Valmistus:

Kirpeänsuloiset vaahtokarkit

Laita liivatelehdet veteen likoamaan. Kiehauta kattilassa sokeri ja 1 dl vettä, kunnes sokeri on liuennut ja seos on kirkasta. Sekoita joukkoon puristellut liivatelehdet. Kaada seos laakeaan kulhoon ja lisää marjajauhe. Jäähdytä vatkaamalla sähkövatkaimella. Kun seos on valkoista, värjää väriaineella vaaleanpunaiseksi. Vatkaa noin 7 minuuttia, kunnes seos on tahmean kiinteää ja pehmeät huiput jäävät nostettaessa pystyyn. Lusikoi pursottimeen, jossa on marenkitylla (tylla ei ole pakollinen).
 
Sekoita keskenään tomusokeri ja maissitärkkelys. Levitä työpöydälle leivinpaperi ja siivilöi päälle ohuelti tomusokeriseos. Pursota vaahtokarkkimassa paperille noin 3–4 cm kokoisiksi vaahtokarkeiksi. Ripottele päälle tomusokeriseosta ja marjajauhetta. Jätä jähmettymään huoneenlämpöön noin tunniksi, kunnes vaahtokarkit ovat kiinteitä ja irtoavat hajoamatta. Säilytä vaahtokarkkeja ilmatiiviissä rasiassa ja laita leivinpaperia kerrosten väleihin. Vaahtokarkit säilyvät pehmeinä muutaman päivän.
 
Vinkki: Voit tehdä vaahtokarkit myös vuokaan! Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla, ripottele pohjalle tomusokeriseosta ja kaada vaahtokarkkimassa. Ripottele päälle tomusokeriseosta ja anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa kuutioiksi terävällä veitsellä ja pyörittele vielä tomusokeriseoksessa ennen purkkiin nostamista. 

Reseptin ravintosisältö Kirpeänsuloiset vaahtokarkit

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 130 kJ
31 kcal
1285 kJ
307 kcal
Rasva 0.02 g 0.16 g
Hiilihydraatit 7.65 g 76.45 g
Proteiini 0.13 g 1.27 g