Flag

Korvapuustit

about 30 kappaletta
Keskitasoinen
90 minuuttia
Perinteiset pehmeät korvapuustit kahvipöydän tarjottavaksi tai sellaisenaan maidon kera.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
5 dlmaitoa
2 pskuivahiivaa
1 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1,5 dltaloussokeria
3 tlDr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
150 gpehmeää voita
about 14 dlvehnäjauhoja
Täyte
100 gpehmeää voita
1 dlsokeria
2,5 rklDr. Oetker Kanelia, Ceylon
Voiteluun
kananmuna
raesokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kardemummaa, jauhettua
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa.

2

Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista.

3

Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua.

4

Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä. Nostatusaika on noin puoli tuntia.

5

Sekoita täytteen ainekset keskenään massaksi.

6

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli puolikas taikina noin 1 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle. Rullaa levy. Leikkaa rulla 15 osaan siksakkiin eli vuorotellen viistosti, jolloin saat ylhäältä kapeita ja alhaalta leveitä rullia. Nosta rullat leivinpaperoidulle uunipellille etäälle toisistaan ja paina päältä sormella rullaa matalammaksi.

7

Valmista toinen erä samaan tapaan. Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista.

8

Voitele pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin.