Kurpitsa-kakkuset

Hu-huu! Herkullinen halloween-juhla syntyy minikakkusten avulla. Mustan sokerimassan alta paljastuu lakulla pilkutettu täyte ja sitruunalla maustettu sisus.

about 12 kappaletta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Kurpitsa-kakkuset

Taikina:

200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
100 g lakritsia pieninä paloina

Täyte:

2 dl kuohu- tai vispikermaa
1,5 dl lemon curdia

Kuorrutus:

250 g Dr. Oetker Sokerimassaa Musta
250 g Dr. Oetker Keltaista Sokerimassaa
250 g Dr. Oetker Sokerimassaa Punainen
Dr. Oetker koristelugeeliä , vihreä
Dr. Oetker koristerakeita

preparation

Valmistus

1

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lakupalat keskenään. Lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan.

2

Lusikoi taikina voideltuihin ja jauhettuihin sylinterin muotoisiin pikkuvuokiin tai pinnoitetun, voidellun muffinipellin kolohin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pannussa. Irrota kakkuset ja anna jäähtyä kokonaan.

3

Vatkaa kerma vaahdoksi. Halkaise kakkuset kahtia tai leikkaa kolmeen osaan. Levitä väleihin kermavaahtoa ja lemon curdia. Sipaise kakkusten päälle ohut kerros kermavaahtoa.

4

Kauli sokerikuorrute tomusokerilla jauhotetulla pöydällä. Leikkaa kuorrutteesta paloja ja laita ne kakkusten päälle. Siisti reunat.

5

Sekoita keltaiseen sokerimassaan punaista sokerimassaa kunnes saat hyvän oranssin sävyn. Molempia värejä tarvitaan suurinpiirtein samanverran. Pyöritä massasta palloja, litistä niitä hieman ja muotoile apuvalineen avulla uria kurpitsan kylkiin. Ruskean kannan saat sekoittamalla oranssiin hieman kaakaojauhetta. Viimeistele koristelugeelillä. Koristele kakkuset.