reseptiin Kurpitsa-kakkuset
200 g | pehmeää voita |
2 dl | sokeria |
kananmunaa | |
3 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
100 g | lakritsia pieninä paloina |
2 dl | kuohu- tai vispikermaa |
1 ½ dl | lemon curdia |
250 g | Dr. Oetker Sokerimassaa Musta |
250 g | Dr. Oetker Keltaista Sokerimassaa |
250 g | Dr. Oetker Sokerimassaa Punainen |
Dr. Oetker koristelugeeliä , vihreä | |
Dr. Oetker koristerakeita |
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lakupalat keskenään. Lisää puuhaarukalla sekoittaen taikinaan.
Lusikoi taikina voideltuihin ja jauhettuihin sylinterin muotoisiin pikkuvuokiin tai pinnoitetun, voidellun muffinipellin kolohin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pannussa. Irrota kakkuset ja anna jäähtyä kokonaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Halkaise kakkuset kahtia tai leikkaa kolmeen osaan. Levitä väleihin kermavaahtoa ja lemon curdia. Sipaise kakkusten päälle ohut kerros kermavaahtoa.
Kauli sokerikuorrute tomusokerilla jauhotetulla pöydällä. Leikkaa kuorrutteesta paloja ja laita ne kakkusten päälle. Siisti reunat.
Sekoita keltaiseen sokerimassaan punaista sokerimassaa kunnes saat hyvän oranssin sävyn. Molempia värejä tarvitaan suurinpiirtein samanverran. Pyöritä massasta palloja, litistä niitä hieman ja muotoile apuvalineen avulla uria kurpitsan kylkiin. Ruskean kannan saat sekoittamalla oranssiin hieman kaakaojauhetta. Viimeistele koristelugeelillä. Koristele kakkuset.
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1679kJ 429kcal |
1115kJ 285kcal |
Rasva | 20g | 13g |
Hiilihydraatit | 42g | 28g |
Proteiini | 2.8g | 1.9g |