reseptiin Lahjakakku
8 kpl | kananmunaa |
4 dl | ruokosokeria (tai taloussokeria) |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
2 tl | piparimaustetta ( 1tl kanelia, 2/3 tl inkivääriä, 1/4 tl neilikkaa) |
3 dl | vispikermaa |
3 dl | jogurttia (paksua) |
3 dl | puolukoita (pakaste) |
3 kpl | Dr. Oetker Liivatelehteä |
0,5 - 1 dl | sokeria |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
3,5 dl | maitoa |
1 rkl | sokeria |
1 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
1 ps | Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea |
2,5 dl | maitoa |
Dr. Oetker Sokerimassaa (Valkoista) | |
Dr. Oetker Sokerimassaa (punaista) |
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, neliön muotoiseen vuokaan ( 25cm x 25cm, korkeus vähintään 10cm). Paista 180 asteessa uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku ja jäähdytä ritilän päällä.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja kuumenna niitä pienessä vesimäärässä kattilassa tai mikrossa kunnes ne liukenevat. Lisää jogurtti ja liivateliuos kermavaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää puolukat, vaniljasokeri ja sokeri. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta. Vuoraa käyttämäsi vuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita jokaiseen väliin 1/3 täytteestä. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Valmista kakkumousse ja kuorruta kakku sillä. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla noin 5mm paksuksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja tasoita lastan avulla. Leikkaa ylimääräinen reuna pois. Kauli punaisesta sokerimassasta noin. 3 cm leveää nauhaa. Nauhaa tarvitaan 2x noin 55cm, 2x 15cm ja 3 x 10cm. Aseta pitkät nauhat kakulle ristikkäin, leikkaa ylimääräinen pois. Tee 15cm nauhoista lenkit. Voit antaa niiden kovettua hetken esim. juomalasin päällä. Tee kahdesta 10 cm nauhasta rusetin päät. Kokoa rusetti kakulle ja aseta viimeinen nauha rusetin ympärille.
Voit myös paistaa taikinan isommalla uunipellillä ja leikata valmiista kakusta sopivat palat. Paista tällöin kakkua 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Per Annos / Kappale | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1122
kJ
268 kcal |
787
kJ
188 kcal |
Rasva | 6.85 g | 4.79 g |
Hiilihydraatit | 26.97 g | 18.86 g |
Proteiini | 4.63 g | 3.23 g |
Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.
Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.
Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.
Joo
ei
Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.
Joo
ei