Lahjapakettikakku

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Ihana lahjakakku maistuu joululta. Katso reseptikuvista vinkit tämän upean joulukakun koristeluun.

12 - 15 palaa

Vaikeustaso 2 240 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Lahjapakettikakku

Mantelimassakuorrute ja -koristeet:

375 g tomusokeria (6,25 dl)
600 g Dr. Oetker Mantelimassaa
Dr. Oetker Punaista geeliväriä

Taikina:

250 g pehmeää voita
180 g sokeria (noin 2,1 dl)
suolaa ripaus
4 kpl kananmunaa
2 kpl luomuappelsiinia
250 g vehnäjauhoja (noin 3,8 dl)
70 g maissijauhoa (noin 1,25 dl)
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 rkl kanelia

Täyte:

1 kpl luomuappelsiinia
60 g tomusokeria (1 dl)
1 ps Dr. Oetker Cream fix -jauhetta
1 tl kanelia
250 g mascarponejuustoa
4 dl vispikermaa

Voikreemi:

350 g pehmeää voita
350 g tomusokeria (noin 5,8 dl)
0,5 tl Taylor & Colledge Vanilla Extract vaniljauutetta
recipe.download.for.recipe

Valmistus

Valmistus:

Koristeet

Vaivaa tomusokeri mantelimassaan. Värjää punaisella geelivärillä mantelimassa vaaleanpunaiseksi. Ota neljäsosa mantelimassasta sivuun ja värjää se punaiseksi. Tee punaisesta mantelimassasta rusetti. Kauli mantelimassa 5 mm paksuiseksi. Leikkaa pitkä nauha ja jätä keskelle paksumpi osa. Nauhan pitäisi kaventua keskeltä kohti reunoja. Katso kuvasta. Solmi molemmat päät keskelle ja paina alas. Laita rusettien alle muovikelmupallot. Leikkaa punaisesta sokerimassasta pala (1.5 x 9 cm) ja kääri rusetin keskelle. Jätä koristeet huoneenlämpöön kuivumaan vähintään 24 tunniksi. Kääri jäljelle jäänyt mantelimassa muovikelmuun, jotta se ei kuivu.

Taikina

Esilämmitä uuni 180°C:seen. Vuoraa kahden irtopohjavuoan (Ø 15 cm) pohja leivinpaperilla. Vatkaa sähkövatkaimella voi, sokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Pese appelsiinit lämpimällä vedellä. Raasta sitten appelsiininkuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, maissijauhot, leivinjauhe, appelsiininkuori ja kaneli. Lisää jauhot ja appelsiininmehu vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina puoliksi kahteen kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä. Ota pohjat pois vuoasta ja leikkaa molemmat kakkupohjat puoliksi. 

Täyte

Pese appelsiini ja raasta kuori. Sekoita keskenään tomusokeri, cream fix, appelsiininkuori ja kaneli. Sekoita sähkövatkaimella mascarponejuusto. Lisää vähitellen kermaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää tomusokeriseos ja vatkaa jämäkäksi. 

Kakun kokoaminen

Laita alimmainen pohja kakkulautaselle ja levitä täytettä päälle. Laita toinen pohja päälle ja levitä toinen kerros täytettä. Laita kolmas pohja päälle ja levitä loput täytteestä. Asettele neljäs pohja päälle ja laita kakku jääkaappiin. 

Voikreemi

Valmista voikreemi vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljatahna vaaleaksi vaahdoksi. Levitä voikreemi tasaisesti kakun päälle ja reunoille. Laita jääkaappiin. 

Kuorrutus

Ripottele tomusokeria pöydälle. Kauli vaaleanpunainen mantelimassa tasaiseksi, ohueksi levyksi. Kuorruta kakku mantelimassalla ja tasoita pinta. Leikkaa ylijäävä massa pois kakun alareunasta. 

Leikkaa kaksi nauhaa (noin 40 x 3 cm) punaisesta mantelimassasta. Asettele nauhat ristiin kakun päälle. Voit käyttää apunasi hieman vettä, jotta nauhat kiinnittyy kakun päälle. Leikkaa sitten kaksi nauhaa punaisesta mantelimassasta (noin 18 x 3 cm) ja asettele kakun päälle aaltomaiseen muotoon. Asettele lopuksi kuivunut rusetti kakun päälle ja poista muovikelmu. 

Voit valmistaa rusetin muutaman päivän etukäteen, jotta rusetti on tarpeeksi jämäkkä. Jos sinulla ei ole kerman stabilointiainetta, voit korvata pussin Cream Fixiä kahdella teelusikalla tärkkelystä.

Jos et pidä mantelimassasta, voit koristella kakun sokerimassalla.

Reseptin ravintosisältö Lahjapakettikakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 5317 kJ
1270 kcal
1796 kJ
429 kcal
Rasva 72.97 g 24.65 g
Hiilihydraatit 116.48 g 39.35 g
Proteiini 11.43 g 3.86 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei