Flag

Luumu-mantelipiiras

10 - 12 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Mantelimassasta syntyy mehevä täyte piirakkaan yhdessä hedelmien kanssa. Tässä ohjeessa on luumuja, mutta voit vaihtaa ne vaikka vadelmiin tai omeniin.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Murotaikina
150 gvoita
1 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Täyte
200 gDr. Oetker Mantelimassaa
2 kplkananmunaa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
4 - 5 kplluumuja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1

Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita jauhot ja leivinjauhe voisulaan. Kaada taikina piirakkavuokaan ja painele vuoan pohjalle ja reunoille ennen kuin taikina jäähtyy.

2

Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Jos mantelimassa on hyvin pehmeää, sen voi murentaa käsin pienemmiksi paloiksi. Vatkaa mantelimassa, munat ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada täyte piirakkapohjalle.

3

Irrota luumuista kivet halkaisemalla ne ja kiertämällä auki. Jaa luumut täytteen päälle leikkauspinta ylös päin. Voit myös lohkoa halutessasi luumut viipaleiksi. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa pehmeän vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.