Flag

Mansikka-vadelma pavlova

about 8 annosta
Keskitasoinen
40 minuuttia
Pavlova on ihanan kevyt jälkiruoka, joka sopii täydellisesti kesän juhliin.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Marenkipohja
4 kplkananmunan valkuaista
2 dltomusokeria
1 tlmaissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 tlvalkoviinietikkaa
Täyte
2 dlvispikermaa
1 psDr. Oetker Mansikkakakkumoussea
2,5 dlmaitoa
300 gvadelmia
mintunlehtiä koristeluun

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Mansikkakakkumoussea
1

Lämmitä uuni 125°C asteeseen. Vatkaa sähkövatkaimen suurimmalla nopeudella valkuaiset vaahdoksi. Sekoita sokerin joukkoon maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Vatkaa sokeri vähitellen joukkoon kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteää. Sekoita lopuksi joukkoon etikka.

2

Nostele lusikan avulla marenkivaahto leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ympyrän muotoon ja korota reunoja. Paista uunissa noin 1 1/2 tuntia. Pohja on kypsä kun se on kevyt ja rapea. Anna marenkipohjan jäähtyä rauhassa ennen täyttämistä.

3

Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada toiseen astiaan 2,5 dl maitoa ja lisää sinne Mansikkakakkumoussejauhe. Vatkaa ilmavaksi ja paksuksi vaahdoksi. Levitä lusikan avulla kermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle. Nostele päälle mansikkamousse. Koristele tuoreilla vadelmilla ja mintunlehdillä.