Mansikkatäytekakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Mansikkatäytekakku on kesän kiistaton ykkösherkku. Klassikkokakku vailla vertaa.

15 palaa

Vaikeustaso 2 80 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Mansikkatäytekakku

Välineet:

irtopohjavuoka

Pohjaan tarvitset:

5 kpl kananmunaa
2 dl taloussokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 dl perunajauhoja

Kostutukseen:

2 dl maitoa
1 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Täytteeseen:

1 ps Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
2,5 dl maitoa
4 dl vispikermaa
sokeria
2 dl mansikkahilloa -sosetta tai tuoreita mansikoita
Dr. Oetker Vaniljasokeria
1 l tuoreita mansikoita (tai pakaste)
1 dl hyytelösokeria
2 dl vesi
Dr. Oetker Sokeriruusu

Valmistus

Valmistus:

Esivalmistelut

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 26-28cm) tai vuoraa se leivinpaperilla ja laita uuni lämpeämään 180 asteeseen tasalämmölle tai 160 asteeseen kiertoilmalle.

1

Vaahdota sokeri ja kananmunat paksuksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista.

2

Siirtä taikina vuokaan ja paista sitä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakkupohja on valmis kun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä.

3

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta maito-vaniljasokeriseoksella.

4

Vaahdota vaniljakakkumouse ja 2.5 dl kylmää maitoa. Levitä alimman levyn päälle mansikkahilloa, -sosetta tai viipaloituja tuoreita mansikoita. Levitä päälle puolet kakkumoussesta.

5

Paina keskimmäinen kakkulevy päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina lopuksi kansi päälle. Asettele mansikat kakun päälle. Jos käytät pakastemansikoita, levitä ne hieman jäisinä.

6

Valmista kiille. Keitä kattilassa vesi. Lisää hyytelösokeri ja sekoita kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. levitä kiille tasaisesti mansikoiden päälle. 

7

Vaahdota kerma ja mausta sopivalla määrällä sokeria ja vaniljasokeria. Levitä kermavaahtoa ensin ohut kerros reunoille ja pursota loput vaahdosta kakun reunoille. Koristele lopuksi sokeriruusuilla.

Reseptin ravintosisältö Mansikkatäytekakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1612 kJ
385 kcal
996 kJ
238 kcal
Rasva 12.62 g 7.79 g
Hiilihydraatit 40.96 g 25.29 g
Proteiini 4.89 g 3.02 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei