Flag

Mansikkatorttu

about 12 palaa
Keskitasoinen
40 minuuttia
Torttupohjan päälle tehty mansikkatorttu kätkee sisäänsä vaniljakreemiä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Torttupohja
2 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1,5 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
4 kplkananmunaa
3 rklruokaöljyä
Vaniljakreemi
0,5 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä (50 g)
3 dlkevytmaitoa
Pinnalle
2 ltuoreita mansikoita (1 kg)
1 psDr. Oetker Vegegeliä
2 dlvesi tai punaista mehua

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä (50 g)
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
1

Esivalmistelut

Voitele ja korppujauhota torttuvuoka (halkaisija 28 cm) tai vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26-28 cm) pohja leivinpaperilla. Esilämmitä uuni 200 asteiseksi.

2

Torttupohja

Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita sähkövatkaimella minuutin ajan. Kaada taikina vuokaan ja nosta esilämmitettyyn uuniin. Paista noin 15 minuutin ajan. Kumoa paistettu pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

3

Vaniljakreemi

Valmista vaniljakreemi pohjan paistuessa. Vaahdota maito ja vaniljakreemi ilmavaksi vaahdoksi. Anna tekeytyä 30 minuuttia jääkaapissa. Levitä kreemi jäähtyneelle torttupohjalle.

4

Mansikat

Puhdista ja halkaise mansikat. Asettele kreemin päälle.

5

Kiille

Mittaa vesi tai mehu kattilaan. Seoksen voi värjätä punaiseksi myös lisäämällä muutaman tipan punaista elintarvikeväriä. Lisää Vegegel. Kuumenna seos kiehuvaksi. Nostele lusikalla tai sudin avulla mansikoiden päälle. Anna kakun tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.