Flag

Marenkikranssit

15 - 20 kappaletta
Keskitasoinen
30 minuuttia
Leivo kauniit marenkikranssit koristamaan juhlapöydän kauttausta. Valitse värit sävy sävyyn kattauksen ja koristeiden kanssa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Marenki
4 kplkananmunan valkuaista
3,5 dlsokeria (300g)
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Dr. Oetker Violettia geeliväriä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Keltaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Violettia geeliväriä

Tarvitset 3-5 pursotinpussia ja tyllaa, riippuen siitä, kuinka montaa väriä haluat käyttää kransseissa. Kuumenna uuni 100°C asteeseen tasalämmölle.

1

Marenkikranssit

Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi niin, että voit kääntää vatkauskulhon ylösalaisin ilman, että valkuaiset valuvat sieltä. Lisää sokeri pienissä erissä samalla vatkaten. Vatkaa kunnes marenki on kiiltävää eikä siellä ole sokerikiteitä.


Jaa marenkimassa 5 kulhoon ja lisää jokaiseen kulhoon eri geeliväriä. Laita eriväriset marenkimassat pursotuspusseihin, joissa on eri tyllia. Voit käyttää esimerkiksi pyöreää tyllaa sekä tähti- ja lehtityllaa.


Piirrä yhteensä 10-12 ympyrää kahden leivinpaperin kääntöpuolelle. Käännä leivinpaperi toisten päin (paistopuoli ylöspäin) ja laita leivinpaperit kahdelle uunipellille. Pursota piirrettyjen ympyröiden päälle pieniä marenkihuippuja. Tarkista, että marengit ovat liitoksissa toisiinsa.


Paista marenkeja 100°C asteessa noin tunnin ajan. Sammuta sitten uuni ja ja jätä marengit kuivumaan uunin jälkilämpöön yön yli. Säilytä marengit ilmatiiviissä rasiassa.