EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Mausteinen joulukakku

Mehevä kahvikakku ohje, jossa taikinaa maustetaan omenalla ja lämpimillä mausteilla. Violetti sokerikuorrute valutetaan rennosti reunoja pitkin alas.

10 - 12 viipaletta

Vaikeustaso 1 40 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Mausteinen joulukakku

Kakkutaikina:

150 g pehmeää voita
1,75 dl sokeria
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
3 kpl kananmunaa huoneenlämpöisinä
2,3 dl vehnäjauhoja
suolaa ripaus
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
2 kpl omenaa kuorittuna ja raastettuna (n. 250g)
3 rkl Dr. Oetker Kanelisokeria

Kuorrute:

2,5 dl tomusokeria
1 kpl kananmunan valkuaista , noin 30 g
0,5 tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä , muutama tippa

Koristelu:

Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele 1,5 litran rengasvuoka. 

Kakkutaikina

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauho, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan ja lisää omenaraaste. Kääntele tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle kanelisokeria. Kaada loput taikinasta päälle ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 40–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä paiston jälkeen vuoassa ennen irrottamista.

Kuorrute ja koristelu

Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja geelivärit sähkövatkaimella sekaisin noin minuutin ajan. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna sen valua reunoja pitkin alas. Ripottele päälle Bloomy -koristerakeita ennen kuorrutteen kuivumista.

Kahvikakut ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä valmistuksesta. Jäähtyessään ja tiivistyessään kakun maku paranee. Sokerikuorrute kannattaa lisätä kahvikakun päälle vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö Mausteinen joulukakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1704kJ
407kcal
1470kJ
351kcal
Rasva 12.74g 10.98g
Hiilihydraatit 44.28g 38.17g
Proteiini 3.89g 3.35g