Flag

Mausteinen joulukakku

10 - 12 viipaletta
Helppo
100 minuuttia
Mehevä kahvikakku ohje, jossa taikinaa maustetaan omenalla ja lämpimillä mausteilla. Violetti sokerikuorrute valutetaan rennosti reunoja pitkin alas.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkutaikina
150 gpehmeää voita
1,75 dlsokeria
2 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
3 kplkananmunaa huoneenlämpöisinä
2,3 dlvehnäjauhoja
suolaa ripaus
3 tlDr. Oetker Kanelia, Ceylon
1 tlneilikkaa
1 tlmuskottipähkinää
1 tlinkivääriä
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
2 kplomenaa kuorittuna ja raastettuna (n. 250g)
Kuorrute
2,5 dltomusokeria
1 kplkananmunan valkuaista noin 30 g
0,5 tlDr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä muutama tippa

Näytä tuotteet

Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Kanelia, Ceylon
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä muutama tippa

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele 1,5 litran rengasvuoka. 


Kakkutaikina

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauho, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan ja lisää omenaraaste. Kääntele tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle kanelisokeria. Kaada loput taikinasta päälle ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 40–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä paiston jälkeen vuoassa ennen irrottamista.


Kuorrute ja koristelu

Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja geelivärit sähkövatkaimella sekaisin noin minuutin ajan. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna sen valua reunoja pitkin alas.