Tärkeää tietoa:

Dr. Oetker Suomi vetää takaisin Pink Roses -koristeruusut mahdollisten mantelijäämien vuoksi

Lue lisää

Mausteinen joulukakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Mehevä kahvikakku ohje, jossa taikinaa maustetaan omenalla ja lämpimillä mausteilla. Violetti sokerikuorrute valutetaan rennosti reunoja pitkin alas.

10 - 12 viipaletta

Vaikeustaso 1 40 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Mausteinen joulukakku

Kakkutaikina:

150 g pehmeää voita
1,75 dl sokeria
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
3 kpl kananmunaa huoneenlämpöisinä
2,3 dl vehnäjauhoja
suolaa ripaus
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
2 kpl omenaa kuorittuna ja raastettuna (n. 250g)
3 rkl Dr. Oetker Kanelisokeria

Kuorrute:

2,5 dl tomusokeria
1 kpl kananmunan valkuaista , noin 30 g
0,5 tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä , muutama tippa

Koristelu:

Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita

Valmistus

Valmistus:

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele 1,5 litran rengasvuoka. 

Kakkutaikina

Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljatahna vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauho, mausteet, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan ja lisää omenaraaste. Kääntele tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle kanelisokeria. Kaada loput taikinasta päälle ja tasoita pinta. Paista uunin alatasolla 40–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä paiston jälkeen vuoassa ennen irrottamista.

Kuorrute ja koristelu

Vatkaa tomusokeri, valkuainen ja geelivärit sähkövatkaimella sekaisin noin minuutin ajan. Levitä kuorrute kakun päälle ja anna sen valua reunoja pitkin alas. Ripottele päälle Bloomy -koristerakeita ennen kuorrutteen kuivumista.

Kahvikakut ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä valmistuksesta. Jäähtyessään ja tiivistyessään kakun maku paranee. Sokerikuorrute kannattaa lisätä kahvikakun päälle vasta tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö Mausteinen joulukakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 1704 kJ
407 kcal
1470 kJ
351 kcal
Rasva 12.74 g 10.98 g
Hiilihydraatit 44.28 g 38.17 g
Proteiini 3.89 g 3.35 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei