Mehiläispesäkakku

(0)
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Pörisevän makoisa kakku saa täytteekseen raikkaan sitruunamoussen. Pohjassa maistuu vanilja ja sitruuna. Suloiset koristeet valmistetaan sokerimassasta.

10 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 120 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Mehiläispesäkakku

Sitruunalla maustettu vaniljakakkupohja:

2,5 dl sokeria
3 kpl luomukananmunaa
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
45 g voita
1,5 dl maitoa
1 kpl luomusitruuna

Sitruunamousse:

2 kpl luomusitruuna
5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
2,5 dl piimää , tai maustamatonta jogurttia
2 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
1,5 dl sokeria

Sitruunavoikreemi:

200 g voita , huoneenlämpöisenä
2,5 dl tomusokeria
1 kpl luomusitruuna
1 kpl Dr. Oetker Keltaista geeliväriä

Koristelu:

250 g Dr. Oetker Keltaista Sokerimassaa
150 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
1 kpl Dr. Oetker Mustaa geeliväriä

Valmistus

Valmistus:

1

Sitruunalla maustettu vaniljakakkupohja

Kuumenna uuni 180 asteeseen käyttämällä kiertoilmaa. Vatkaa sokeri, kananmunat ja vaniljatahna kuohkeaksi massaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe yhteen ja siivilöi ne munaseokseen. Sekoita seos tasaiseksi varovasti kääntelemällä. Sulata voi yhdessä maidon kanssa ja kääntele seos taikinan joukkoon. Raasta sitruunankuori ja lisää myös se taikinaan. Vuoraa irtopohjavuoka ( Ø 20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 35–45 minuuttia. Testaa kakun kypsyys keskeltä puutikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä kokonaan ja leikkaa pohja kolmeen yhtä suureen osaan suurella sahalaitaisella veitsellä.

2

Sitruunamousse

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Raasta sitruunoiden kuoret ja laita ne kulhoon piimän tai maustamattoman jogurtin kanssa. Kuumenna sokeria, sitruunamehua ja vaniljatahnaa kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne lämpimään sitruunaseokseen. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota sillä aikaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita seuraavaksi piimä tai maustamaton jogurtti vähitellen sitruunaseokseen muutamassa erässä. Kääntele sen jälkeen joukkoon hieman kermavaahtoa, ja kääntele lopuksi kaikki ainekset varovasti yhteen kermavaahdon kanssa tasaiseksi massaksi.
Aseta kakkupohja tarjoiluvadille leikkuupinta ylöspäin ja laita ympärille kakkurengas, jonka sisäpuolella on reunakalvo (tai tuorekelmu). Levitä kakkupohjan päälle puolet moussesta. Jos mousse on vielä juoksevaa, anna sen vetäytyä hetkenaikaa. Aseta moussen päälle keskimmäinen kakkupohja ja levitä loput moussesta sen päälle. Laita lopuksi kakun päälle viimeinen kakkupohja leikkuupinta alaspäin niin, että pohja muodostaa sileän pinnan. Pidä kakkua pakastimessa tunnin ajan tai anna sen hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

3

Sitruunavoikreemi

Vatkaa voi täysin vaaleaksi ja kuohkeaksi noin 10 minuutin ajan. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes massa on tasaista. Lisää voikreemiin lopuksi sitruunamehu ja sitruunankuori sekä keltainen geeliväri (aloita ensin muutamalla tipalla ja lisää kunnes saat haluamasi värin). Vatkaa, kunnes massa on tasaista. Levitä voikreemiä tasainen kerros täytekakun päälle. 

4

Koristelu

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi käyttämällä apuna hieman maissitärkkelystä tai tomusokeria. Leikkaa tai ota massasta muotilla tai veitsellä 20-25 kuusikulmion muotoista kappaletta ja aseta ne mehiläiskennon muotoon kakun päälle. Pyörittele jäljelle jääneestä keltaisesta sokerimassasta pieniä palloja mehiläisten vartaloksi. Värjää valkoinen sokerimassa mustalla geelivärillä (säästä pieni pala valkoista sokerimassaa siipiin). Pyöritä jokaista mehiläistä varten mustasta sokerimassasta kaksi ohutta nauhaa ja kiinnitä ne mehiläisten vartalon ympärille. Pyöritä mustasta sokerimassasta pieni pallo mehiläisen pääksi. Tee valkoisesta sokerimassasta pienet siivet. Aseta mehiläiset kakun päälle ja viereen.

Reseptin ravintosisältö Mehiläispesäkakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 3387 kJ
809 kcal
1382 kJ
330 kcal
Rasva 36.52 g 14.90 g
Hiilihydraatit 72.76 g 29.70 g
Proteiini 6.08 g 2.48 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei