Flag

Murokakku

about 12 palaa
Helppo
60 minuuttia
Murokakun perusresepti. Perinteinen kahvikakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä valmistuksesta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkutaikina
200 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria

Esivalmistelut

Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Kopauta ylimääräiset korppujauhot pois vuoasta. Kuumenna uuni 170°C:seen tasalämmölle tai 150°C:seen kiertoilmalle.

1

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jokaisen munan jälkeen noin puoli minuuttia. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

2

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kypsä kakku ei tartu tikkuun. Kumoa hieman jäähtynyt kakku varovasti lautaselle ja anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä tai viileämmässä. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.