Flag

Norjalainen omenakakku

about 12 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Täyteläinen omenakakku on parasta tarjottuna vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
4 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 rklDr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria
150 gvoita
1 kplkananmunaa
Täyte
5 - 6 kplomenaa
1 dlsokeria
1 rklvesi
2 rklDr. Oetker Korintteja
1 tlDr. Oetker Rommiaromia
Voiteluun
about 1 dlmaitoa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Korintteja
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
1

Taikina

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Nypi pehmeä voi jauhoihin ja lisää lopuksi kananmuna. Vaivaa taikinaksi. Jos taikina on löysää, lisää hieman jauhoja.

2

Jaa taikina kahteen osaan: isompaan ja pienempään. Anna kovettua jääkaapissa noin 30 minuttia.

3

Täyte

Paloittele omenat kattilaan. Lisää sokeri ja vesi. Kuumenna ja anna kiehua muutaman minuutin aja miedolla lämmöllä. Lisää rommiaromi ja korintit ja anna jäähtyä.

4

Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Kauli isompi taikina pyöreäksi, vuokaa isommaksi levyksi ja nosta vuokaan. Painele pohjalle ja reunoille.

5

Kaada omenatäyte vuokaan taikinan päälle. Kauli pienempi taikina pyöreäksi, vuoan kokoiseksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Nypi reunat kiinni.

6

Voitele piiras maidolla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kakku on kauniin kullan ruskea. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuttia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

7

Tarjoa lähes jäähtyneenä vaniljakastikkeen, -jäätelön tai vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.