Numerokakku

Trendikäs ja helppo numerokakku on täydellinen syntymäpäiväkakku päivänsankarille. Reseptistä voit valmistaa kaksi numeroa tai yhden numeron neljällä kerroksella.

8 - 12 annosta

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Numerokakku

Pohja:

4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl Dr. Oetker Mantelijauhetta (75g)
1,25 dl tomusokeria
2 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
200 g kylmää voita
1 kpl kananmunaa

Täyte:

5 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g lemon curdia
2 - 3 tl limenmehua

Koristelu:

mansikoita
Dr. Oetker Leafy Luomu Koristerakeita
Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita
vadelmia
syötäviä kukkia

preparation

Valmistus

1

Esivalmistelut

Etsi kakkua varten netistä 1-2 numeroa. Tulosta yksi numero yhdelle A4 paperille. Leikkaa numero paperista ja käytä sitä kakun pohjamallina.

2

Pohja

Sekoita vehnäjauhot, mantelijauho, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään monitoimikoneessa. Lisää kylmä voi osissa pulse-toiminnon avulla tai murustele voi joukkoon kunnes taikina on murumaista. Lisää kevyesti vatkattu kananmuna. Et välttämättä tarvitse koko munaa. On tärkeää, että sekoitat taikinan nopeasti.

Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse taikinapaloja hieman lättäniksi ja laita kelmun välissä jääkaappiin 30 minuutiksi. Kauli kylmä taikina noin 1.2 cm paksuiseksi kahden leivinpaperin välissä. Aseta kaulittu taikina tulostetun numerolapun päälle ja leikkaa terävällä veitsellä oikeaan muotoon.

Jos teet yhden numeron, leikkaa kaikki neljä pohjaa samalla muotilla. Jos teet kaksi numeroa, leikkaa yhdellä muotilla kaksi pohjaa. Paista pohjat yksi kerrallaan 175°C asteessa noin 12-14 minuuttia. Pohjat ovat valmiita kun ne ovat vaalean kullanruskeita. Anna pohjien jäähtyä ennen koristelua. Pohjat voi tehdä valmiiksi päivää ennen juhlia ja säilyttää jääkaapissa.

3

Täyte

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja lemon curd keskenään ja mausta limenmehulla. Kääntele mascarponeseos kermavaahdon joukkoon. Laita täyte purstoinpussiin, jossa on pyöreä tylla.

4

Kakun kokoaminen

Laita yksi pohja tarjoilualustan päälle. Pursota päälle noin 1/4 osa täytteestä. Aseta toinen pohja päälle paistopinta alaspäin ja pursota 1/4 osa täytteestä. Toista sama toiselle numerolle. Jos teet yhden nelikerroksisen kakun, toista sama kahdelle pohjalle.

5

Koristelu

Leikkaa mansikat neljään osaan. Koristele kakut Luomu koristerakeilla, mansikoilla, vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Syötävillä kukilla voit viimeistellä leivonnaisten koristelun. Monet luonnonkukat ovat syötäviä. Älä kuitenkaan poimi niitä tien laidasta ja muista huuhdella kukat ennen käyttöä. Kokeile <b>maitohorsmaa, ruiskaunokkia, kääpiösamettikukkaa, apilaa, laventelia tai voikukkaa</b>. Voit käyttää koristeluun myös <b>ketunleipää eli käenkaalia</b>. Voit vaihtoehtoisesti kuivata kukkia - esimerkiksi <b>ruusun, kehäkukan ja laventelin lehdet</b> sopivat kuivattuina lisäksi kakkutaikinaan. Kotona voit kasvattaa esimerkiksi<b> saviorvokkeja tai ruusuja</b> ja koristella niillä kakut ja leivokset.

Ravintosisältö: reseptiin Numerokakku

PER ANNOS / KAPPALE PER 100 G / ML
Energia 2659kJ
635kcal
1591kJ
380kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 0g 0g
Proteiini 0g 0g