Numerokakku

(0)
3 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Trendikäs ja helppo numerokakku on täydellinen syntymäpäiväkakku päivänsankarille.

8 - 12 annosta

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Numerokakku

Pohja:

4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl Dr. Oetker Mantelijauhetta (75g)
1,25 dl tomusokeria
2 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
1 hyppysellinen suolaa
200 g kylmää voita
1 kpl kananmunaa

Täyte:

5 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g lemon curdia
2 - 3 tl limenmehua

Koristelu:

mansikoita
Dr. Oetker Leafy Luomu Koristerakeita
Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita
vadelmia
syötäviä kukkia

Valmistus

Valmistus:

1

Esivalmistelut

Etsi kakkua varten netistä 1-2 numeroa. Tulosta yksi numero yhdelle A4 paperille. Leikkaa numero paperista ja käytä sitä kakun pohjamallina.

2

Pohja

Sekoita vehnäjauhot, mantelijauho, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään monitoimikoneessa. Lisää kylmä voi osissa pulse-toiminnon avulla tai murustele voi joukkoon kunnes taikina on murumaista. Lisää kevyesti vatkattu kananmuna. Et välttämättä tarvitse koko munaa. On tärkeää, että sekoitat taikinan nopeasti.

Jaa taikina neljään osaan. Kaulitse taikinapaloja hieman lättäniksi ja laita kelmun välissä jääkaappiin 30 minuutiksi. Kauli kylmä taikina noin 1.2 cm paksuiseksi kahden leivinpaperin välissä. Aseta kaulittu taikina tulostetun numerolapun päälle ja leikkaa terävällä veitsellä oikeaan muotoon.

Jos teet yhden numeron, leikkaa kaikki neljä pohjaa samalla muotilla. Jos teet kaksi numeroa, leikkaa yhdellä muotilla kaksi pohjaa. Paista pohjat yksi kerrallaan 175°C asteessa noin 12-14 minuuttia. Pohjat ovat valmiita kun ne ovat vaalean kullanruskeita. Anna pohjien jäähtyä ennen koristelua. Pohjat voi tehdä valmiiksi päivää ennen juhlia ja säilyttää jääkaapissa.

3

Täyte

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja lemon curd keskenään ja mausta limenmehulla. Kääntele mascarponeseos kermavaahdon joukkoon. Laita täyte purstoinpussiin, jossa on pyöreä tylla.

4

Kakun kokoaminen

Laita yksi pohja tarjoilualustan päälle. Pursota päälle noin 1/4 osa täytteestä. Aseta toinen pohja päälle paistopinta alaspäin ja pursota 1/4 osa täytteestä. Toista sama toiselle numerolle. Jos teet yhden nelikerroksisen kakun, toista sama kahdelle pohjalle.

5

Koristelu

Leikkaa mansikat neljään osaan. Koristele kakut Luomu koristerakeilla, mansikoilla, vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Syötävillä kukilla voit viimeistellä leivonnaisten koristelun. Monet luonnonkukat ovat syötäviä. Älä kuitenkaan poimi niitä tien laidasta ja muista huuhdella kukat ennen käyttöä. Kokeile maitohorsmaa, ruiskaunokkia, kääpiösamettikukkaa, apilaa, laventelia tai voikukkaa. Voit käyttää koristeluun myös ketunleipää eli käenkaalia. Voit vaihtoehtoisesti kuivata kukkia - esimerkiksi ruusun, kehäkukan ja laventelin lehdet sopivat kuivattuina lisäksi kakkutaikinaan. Kotona voit kasvattaa esimerkiksi saviorvokkeja tai ruusuja ja koristella niillä kakut ja leivokset.

Reseptin ravintosisältö Numerokakku

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 2659 kJ
635 kcal
1591 kJ
380 kcal
Rasva 47.40 g 28.38 g
Hiilihydraatit 52.85 g 31.65 g
Proteiini 7.31 g 4.38 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei