Flag

Omenakakku

about 12 palaa
Helppo
40 minuuttia
Helppo ja mehevä kanelilla maustettu omenakakku kahvipöytään.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Irtokakkupohjavuoka (Ø 26 cm)
voita vuoan voiteluun
Taikina
125 gpehmeää voita
1,5 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 hyppysellinensuolaa
3 kplkananmunaa (koko M)
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Täyte
4 kplomenaa (keskikokoinen)
3 rklmaitoa
50 gvoita
1 tlkanelia
sokeria maun mukaan

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta

Esivalmistelut

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Voitele irtopohjakakkuvuoan pohja ja reunat. Kuori omenat ja pilko pienemmiksi viipaleiksi.


Kakkutaikina

Vatkaa pehmeä voi, sokeri, vaniljasokeri ja suola vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa jokaisen munan jälkeen noin 1/2 minuuttia, jotta taikinasta tulee kuohkea. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää kahdessa osassa taikinaan. Kaada 2/3 osaa taikinasta irtokakkupohjavuokaan.


Täyte

Asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Sekoita maito ja loput taikinasta keskenään ja levitä tasaisesti omenaviipaleiden päälle. Asettele voista nokareita taikinan päälle ja viimeistele kanelilla ja sokerilla. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Irrota kakku vuosta ja anna jäähtyä ritilällä.