EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Pähkinäpitko

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Suklaapähkinätahnalla täytetty pullapitko kahvipöytään.

noin 30 viipaletta

Vaikeustaso 2 30 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Pähkinäpitko

Pullataikina:

5 dl maitoa
2 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
150 g pehmeää voita
14 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 prk suklaa-pähkinätahnaa (Nutella)

Pinnalle:

1 kpl kananmuna

Valmistus

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää sokeri, suola, kardemumma. Lisää pieni määrä jauhoja ja kuivahiiva. Vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää kananmuna ja muutama desilitra lisää jauhoja ja jatka vatkaamista.

2

Lisää jauhoja pienissä erissä ja sekoita aina hyvin lisäysten välillä. Lisää pehmeä rasva pienissä erissä, kun taikina on jo melko paksua. Vaivaa taikinaa lopuksi vielä hyvin, ripottele pinnalle jauhoja ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

3

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle ja painele siitä isoimmat ilmakuplat. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi, noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle.

4

Rullaa levy. Leikkaa rulla pitkittäissuunnassa halki, niin että leikkauspinnat jäävät ylöspäin.

5

Nostele puolikkaat rullat varovasti spiraaliksi toistensa ympärille niin että leikkauspinnat pysyvät koko ajan ylöspäin. Käännä päät kauniisti pitkon alle. Valmista toinen pitko lopusta taikinasta ja täytteestä.

6

Anna kohota liinan alla noin 20-30 minuuttia ennen paistamista. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pitkot ovat saaneet kauniin värin.

Täytetyt rullat voi leikata myös paloiksi ja paistaa kierteinä. Tai valmistaa korvapuustien tapaan. Kohota tällöin hieman paistolämpötilaa ja lyhennä paistoaikaa.

Ravintosisältö: reseptiin Pähkinäpitko

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 962kJ
258kcal
1327kJ
356kcal
Rasva 8.8g 12g
Hiilihydraatit 33g 46g
Proteiini 5.1g 7g