EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Pariisinleipä ja yrttivoi

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Vehnäleipä ja yrttivoi sopivat niin keittoaterialle kuin brunssille ja välipalallekin.

about 30 annosta

Vaikeustaso 2 40 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Pariisinleipä ja yrttivoi

Hiivataikina:

6 dl vehnäjauhoja
5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
14 g kuivahiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä

Yrttivoi:

375 g pehmeää voita
1 - 2 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
ruukku tuoretta basilikaa
nippu tuoreita yrttejä (timjamia, rosmariinia ja ruohosipulia)
1 kynsi valkosipulia

Valmistus

Valmistus:

1

Leipä

Mittaa vesi, öljy ja suola yleiskoneen kulhoon. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Lisää muutama desilitra jauhoja ja vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää loput jauhot erissä ja vaivaa taikina rauhallisesti tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peittettynä vähintään puoli tuntia.

2

Älä vaivaa taikinaa enempää. Ripottele taikinan pinnalle hieman jauhoja ja irrota taikina kulhon reunoista ja vieritä taikina alustalle. Ripottele lisää jauhoja taikinan päälle ja muotoile varovasti taikina n. 40 cm pitkäksi soikeaksi taikinalevyksi. Halkaise taikina levy pitkittäin taikinarullaa avuksi käyttäen. Puolita vielä halkaistut taikinapitkot ja siirrä ne pellille ja lämpimään vielä n. 20min. kohoamaan. Lämmitä uuni 225 asteiseksi. Leikkaa vinosti vielä viillot jokaiseen taikinapalaan. Paista uunin alaosassa noin 25 min.

3

Yrttivoi

Sekoita voi, lusikallinen suolaa ja oliiviöljy keskenään. Pese basilika ja timjami tarvittaessa ja nypi lehdet oksistaan. Soseuta basilika ja voi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa hienoksi silpuksi ja sekoita voin joukkoon. Pese Rosmariini, nypi neulaset oksasta ja leikkaa hienoksi silpuksi. Pese Ruohosipuli ja saksi pieniksi rulliksi. Lisää Rosmariini, Ruohosipuli ja Timjami yrttivoihin. Lisää suolaa mikäli tarpeellista.

Reseptin ravintosisältö Pariisinleipä ja yrttivoi

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 837 kJ
200 kcal
1444 kJ
345 kcal
Rasva 14.37 g 24.78 g
Hiilihydraatit 14.71 g 25.36 g
Proteiini 2.61 g 4.50 g