Flag

Parsanyytit

about 10 kappaletta
Helppo
40 minuuttia
Herkulliset parsanyytit valmistuvat helposti voitaikinasta. Karamellisoidut parsat sopivat yhteen ranskankerman ja parmankinkun kanssa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
450 gvoi- tai lehtitaikinaa (pakaste)
Täyte
25 gseesaminsiemeniä
1 kgvihreää parsaa
1 rklsokeria
1 kplkevätsipulia
150 granskankermaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
Lisäksi halutessasi
viipalettaparmankinkkua
Päälle
3 rklmaitoa
25 gseesaminsiemeniä

Näytä tuotteet

1

Esivalmistelut

Sulata voitaikina pakkausohjeiden mukaisesti. Kuumenna uuni 200°C:seen tasalämmölle. Paahda seesaminsiemenet nopeasti pannulla ja anna niiden jäähtyä.

2

Täyte

Kuori parsan alaosa kevyesti. Laita sokeri ja parsat paistinpannulle ja karamellisoi parsat keskilämmöllä. Ota parsat pois pannulta ja anna jäähtyä. Pese kevätsipuli ja leikkaa renkaiksi. Sekoita loput täytteen aineet keskenään. 

3

Kokoaminen

Levitä voitaikinan päälle halutessasi parmankinkkuviipale ja sen päälle ranskankerma. Laita päälle parsat ja kevätsipuli. Tee 2 cm lovi taikinan toiselle sivulle ja vedä sitten vastakkainen kulma kolon läpi. Laita nyytit leivinpaperille, voitele maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Laita parsataskut leivinpellille, voitele maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoile lämpiminä.