EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Pataleipä

(0)
0 0 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Rapeakuorinen mehevä vehnäleipä.

1 kappale

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Pataleipä

Hiivataikina:

3,5 dl vesi
2 tl suolaa
7 g kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokaöljyä

Valmistus

Valmistus:

1

Mittaa kylmä vesi leivontakulhoon ja liuota suola siihen. Lisää jauhot ja kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.

2

Laita 2 litran vetoinen rautapata tyhjänä uuniin ja lämmitä uuni 250 asteiseksi. Poista kelmu, ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja kääntele taikinaa muutaman kerran esimerkiksi lastalla. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta pata uunista, voitele ruokaöljyllä. Kaada taikina pataan. Sulje pata, nosta uuniin ja paista leipää 30 minuuttia. Poista kansi ja anna leivän paistua vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä peittämättä, niin pinta pysyy rapeana.

Korvaa 1 dl jauhoista hiutaleilla tai täysjyväjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö Pataleipä

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 7034kJ
1680kcal
1440kJ
344kcal
Rasva 19.02g 3.89g
Hiilihydraatit 318.57g 65.15g
Proteiini 46.48g 9.51g