Pataleipä

(0)
4 1 5
Arvostele resepti Kiitos arvostelustasi!
    (Kerta kokeilu riitti.)
    (Ihan ok.)
    (Tämä oli hyvä.)
    (Loistava!)
    (Aivan ihana! )

Rapeakuorinen mehevä vehnäleipä.

1 kappale

Vaikeustaso 1 60 minuuttia

Ainekset:

Ainekset:

reseptiin Pataleipä

Hiivataikina:

3,5 dl vesi
2 tl suolaa
7 g kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
1 rkl ruokaöljyä

Valmistus

Valmistus:

1

Mittaa kylmä vesi leivontakulhoon ja liuota suola siihen. Lisää jauhot ja kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Peitä kulho tiiviisti kelmulla ja anna seistä huoneenlämmössä 12-24 tuntia.

2

Laita 2 litran vetoinen rautapata tyhjänä uuniin ja lämmitä uuni 250 asteiseksi. Poista kelmu, ripottele taikinan päälle hieman jauhoja ja kääntele taikinaa muutaman kerran esimerkiksi lastalla. Anna seistä 30 minuuttia. Nosta pata uunista, voitele ruokaöljyllä. Kaada taikina pataan. Sulje pata, nosta uuniin ja paista leipää 30 minuuttia. Poista kansi ja anna leivän paistua vielä 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen. Kumoa leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä peittämättä, niin pinta pysyy rapeana.

Korvaa 1 dl jauhoista hiutaleilla tai täysjyväjauhoilla.

Reseptin ravintosisältö Pataleipä

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 7034 kJ
1680 kcal
1440 kJ
344 kcal
Rasva 19.02 g 3.89 g
Hiilihydraatit 318.57 g 65.15 g
Proteiini 46.48 g 9.51 g
Suostumus seurantaan

Olisimme iloisia, jos antaisit meille ja kumppaneillemme luvan käyttää evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotta voisimme ymmärtää tapaasi käyttää verkkosivustoamme. Näin saisimme paremman käsityksen toiminnastasi käyttäjänä ja voisimme mukauttaa verkkosivustoamme sen pohjalta. Lisäksi me ja kumppanimme haluaisimme käyttää näitä tietoja personoidun palvelun tarjoamiseksi kumppaneidemme alustoilla. Jos annat suostumuksesi tähän, valitse ”Salli”. Lisätietoja löytyy tietosuojakäytännöstämme. Voit muuttaa mieltäsi milloin tahansa.

Välttämättömät toiminnot

Tarvitsemme näitä evästeitä ja vastaavia teknologioita mahdollistaaksemme verkkosivustomme perustoiminnot. Sellaisiin kuuluu esimerkiksi näiden asetusten tallentaminen. Tämä on ehdottoman välttämätöntä, joten näiden evästeiden ja vastaavien teknologioiden käyttöä ei voi kieltää.

Aina käytössä
Analytiikka ja personointi

Lisäksi haluaisimme oppia lisää siitä, miten käytät sivustoamme, jotta voisimme optimoida sitä sinulle ja muille käyttäjille. Tähän tarkoitukseen käytämme evästeitä ja vastaavia teknologioita, jotka kartoittavat käyttäjien toimintaa ja siten auttavat meitä parantamaan sinulle tarjoamaamme palvelua.

Joo

ei

(Uudelleen)markkinointi ja tietojen jakaminen kolmansille osapuolille

Varmistaaksemme, että voimme mukauttaa markkinointikampanjoitamme sinun tarpeisiisi, keräämme tietoa siitä, miten saavut sivustollemme ja miten toimit mainostemme kohdalla. Tämä auttaa meitä parantamaan sekä mainoksiamme että sisältöjämme sinua varten. Markkinointikumppanimme käyttävät näitä tietoja myös omiin tarkoituksiinsa, esimerkiksi personoidakseen tiliäsi tai profiiliasi omalla alustallaan.

Joo

ei