Flag

Perhepizza

about 8 annosta
Helppo
20 minuuttia
Tästä reseptistä riittää koko perheelle! Herkullinen pizza valmistetaan helposti hapanjuureen.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pizzataikina
500 gvehnäjauhoja (siivilöitynä)
1 psDr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
15 gsuolaa
1 rklsokeria
2,4 dlhaaleaa vettä
0,8 dloliiviöljyä
Margherita-täyte
250 gTomaattikastiketta
1 tlsuolaa
1 rklsokeria
1kuivattua oreganoa
24 kplMinimozzarellapalloja
kirsikkatomaatteja (puolikkaita)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Kuivattu hapanjuuri ja hiiva -seosta
1

Pizzataikina

Siivilöi jauhot kulhoon, lisää kuivattu hapanjuuri ja sekoita se hyvin jauhojen joukkoon. Lisää loput ainekset yksitellen jauhojen joukkoon ja sekoita taikinaa esimerkiksi monitoimikoneessa aluksi matalalla teholla tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Lisää sitten hieman monitoimikoneen/vatkaimen tehoa ja vaivaa taikinaa vielä noin 8 minuuttia, kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina puoliksi kevyesti jauhotetulla työtasolla ja muotoile pyöreäksi.


Pyörittele taikinapallot öljyssä lautasella. Peitä sitten taikinat kelmulla ja anna levätä noin 40 minuuttia.


Kumoa toinen taikinapaloista jauhotetulle työtasolle ja kauli kevyesti. Kauli taikinaa mieluiten käsin, pyörivin liikkein uunipellin kokoiseksi. Siirrä sitten taikina pellille.


Lämmitä uuni 270 asteeseen.

2

Margherita-täyte

Sekoita tomaattikastike, suola, sokeri ja oregano ja levitä puolet taikinan päälle lusikalla, mutta älä levitä aivan reunoille asti. Ripottele puolet juustosta pizzan päälle. Anna pizzan levätä vielä 5 minuuttia ennen paistamista.


Paista pizzaa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.


Toista sama toiselle taikinapalalle.


Vinkki!

Voit tietenkin täyttää pizzasi haluamillasi täytteillä!