EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Piirakkapohja

Piirakkapohjan perusresepti.

14 palaa

Vaikeustaso 1 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Piirakkapohja

Piirakkapohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

preparation

Valmistus

1

Laita uuni kuumenemaan 200°C:seen. Vatkaa huoneenlämmössä pehmitetty voi tai margariini ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos haluat kaulita taikinan levyksi, laita se pussiin ja 30 minuutiksi jääkaappiin. Näin taikinasta tulee helpommin käsiteltävää.

2

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24-26 cm) ja levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä piirakkapohja haluamillasi täytteillä. Paista uunin alaosassa 25-40 min.

Voit paistaa piirakkapohjan ilman täytettä ja täyttää paiston jälkeen esimerkiksi rahkalla ja tuoreilla marjoilla. Jos esipaistat pohjan, laita sen päälle leivinpaperi ja painoksi kuivattuja herneitä. Näin taikina ei nouse ja täytteelle jää enemmän tilaa.

Murotaikinasta voi tehdä myös pikkuleipiä piparimuoteilla. Lisää taikinaan 1 dl esimerkiksi suklaahippuja tai kuivattuja marjoja. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Jos taikina juoksettuu eli rasva ja kananmunat erottuvat toisistaan, voit korjata tilanteen lisäämällä ruokalusikallisen vehnäjauhoja joukkoon ja vatkaamalla voimakkaasti.

Reseptin ravintosisältö Piirakkapohja

Per Annos / Kappale Per 100 g / ml
Energia 624kJ
149kcal
1943kJ
464kcal
Rasva 0g 0g
Hiilihydraatit 16.35g 51.10g
Proteiini 0g 0g